Hatay Milletvekili Barış Atay Siirt'te Bulunan Madenlerle İlgili Soru Önergesi Verdi

Hatay Milletvekili Barış Atay, Cengiz Holding'e ait 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verilen Yağcılar Bakır Madeni Maden Ocağı'yla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'na 5 maddelik Soru Önergesi verdi.

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu daha önce Siirt Valiliği tarafından "ÇED Gerekli Değildir" kararı verilen Cengiz Holding'e ait Yağcılar Bakır Madeni Maden Ocağıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'na Soru Önergesi verdi.

Atay, Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan Soğanlı-1 Bakır Madeni Ocağı, Soğanlı-2 Bakır Madeni Ocağı, Yağcılar Bakır Madeni Ocağı ve Doruca Bakır Madeni Ocaklarına Siirt Valiliği tarafından "ÇED Gerekli Değildir" kararı verildiğini belirtti.

Soru önergesinde; maden ocaklarının bulundu alanlarının Çevre Düzenleme Planı'nda "Ekolojik Öneme Sahip Alan", "Orman Alanı" ve "Çayır-Mera" alanlarının üzerinde olduğunu ifade eden Atay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a Bölgedeki orman varlığının her geçen gün azaldığını ve yaşanan biyoçeşitlilik krizi dikkate alınarak ÇED Gerekli Değildir kararının iptal edilmesi ve ÇED Gereklidir kararı verilmesi düşünülmekte midir? sorusu yöneltildi.

Hatay Milletvekili Barış Atay'ın verdiği Soru Önergesinin tamamı aşağıdadır.

Bakmadan Geçme