HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı: Bölgesel uçuş dengesizliği giderilmeli

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uçak seferlerindeki yetersizliğe dikkat çekerek, bölgesel dengesizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı. 

TAKİP ET

Ramanlı, Siirt ve çevre illerdeki uçak seferlerinin oldukça sınırlı olduğunu ve bu durumun bölge halkını mağdur ettiğini belirterek, adil bir ulaşım sisteminin tüm Türkiye'nin hakkı olduğunu söyledi.

Siirt'te uçak seferleri yetersiz: "350 bin nüfuslu şehirde sadece bir uçak"

Serkan Ramanlı, Siirt gibi 350 bin nüfuslu bir şehirde sadece günde bir uçak seferi yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Uçak seferleri maalesef başka bölgelere nazaran bu bölgede çok düşük. Sadece bir örnek vermek istiyorum." Diyen Ramanlı, "bu sabah itibarıyla Batman'a 4, uçak iniyor, Siirt'e 1, Şırnak ve Hakkari'ye 2 uçak iniyor. Ama aynı gün Rize'ye 10, Trabzon'a ise 19 uçak iniyor. Yani, bu iki ilin toplamına inen uçak sayısı, az önce saydığım 6 ilin toplamından fazla. Burada bir dengesizlik olduğu açık. Örneğin, 350 bin nüfuslu Siirt'te sadece 1 uçak var. Öte yandan, 350 bin nüfuslu başka illerde durum çok farklı. Burada çok ciddi bir dengesizlik var ve bu bölgesel ayrımcılığa son verilmesi gerekiyor." dedi.

Eşitsizlik çok açık"

Ramanlı, uçuşlardaki eşitsizliği somut rakamlarla gözler önüne serdi. "Bugün Rize'ye 10, Trabzon'a ise 19 uçak iniyor. Yani, bu iki ilin toplamına inen uçak sayısı, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Van ve Muş gibi altı ilin toplamından daha fazla. Bu, bölgeler arası hizmet dağılımındaki adaletsizliğin en bariz örneklerinden biridir," dedi.

Bakmadan Geçme