Kripto para piyasalarında önemli gelişmeler!

Geçtiğimiz hafta cuma günü, Çin'den gelen Kripto Para madenciliği ile ilgili olumsuz Haber kripto paralarda deprem etkisi yarattı. En popüler kripto para birimi Bitcoin'de günlük düşüş yüzde 8'leri aşarken, Ethreum ise yüzde 12'nin üzerinde değer kaybetti. O günden bu güne kripto para birimleri gelen tepki alımlarıyla toparlanmaya çalışırken, uzmanlar Bitcoin'de henüz bir yükseliş trendinden bahsedilemeyeceğini belirtiyor.

Tesla CEO'su Elon Musk ise, dün katıldığı konferansta yaptığı açıklamalarda Çin'in kripto paralara karşı koyduğu yasağı da değerlendirdi. Musk, 'Kripto paralar temel olarak merkezi hükümetin gücünü azaltmayı amaçlıyorlar. Pekin'in kripto paralara karşı olmasının nedeni bu gibi görünüyor' şeklinde belirtirken; Çin'in kripto paralara karşı olmasının kesin nedenini bilemeyeceğini söyleyerek, bu yasakların kısmen elektrik yetersizliklerinden yasaklanabileceğini açıkladı. Bu açıklamalar sonrası kripto para birimlerinde pozitif etkileri görüldü.

ABD'de yükselen enflasyon endişeleriyle, 10 yıllık tahvil faizinin yaklaşık 3 ayın en yüksek seviyelerinde hareket etmesi ve dünya genelindeki birçok borsa endekslerindeki düşüşler kripto paraları bir miktar olumsuz etkilerken, İsviçre'de ilk kripto para fonuna onay çıkması ise piyasaları destekledi.

Bakmadan Geçme