Muş'ta barajda facia! Hepsi aynı aileden 5 genç hayatını kaybetti

Muş'ta Alpaslan-1 Baraj Gölü'ne giren 13 yaşındaki çocuk ve onu kurtarmaya çalışan 4 kişi suda boğularak hayatını kaybetti. Uzun süren arama çalışmalarının ardından, 22 yaşındaki Fatma Karakaya'nın cenazesi de bulundu. Olay, bölgedeki vatandaşlar ve yetkililer tarafından derin üzüntüyle karşılandı.

Muş'ta Alpaslan-1 Baraj Gölü'ne giren 13 yaşındaki bir çocuk ile onu kurtarmaya çalışan 4 kişi, suda boğularak hayatını kaybetti.

Olayın Ayrıntıları

Alınan bilgilere göre, Bostankent köyünden Karakaya ailesi, piknik yapmak üzere Alpaslan-1 Baraj Gölü'ne gitti. 13 yaşındaki Rabia Karakaya gölde boğulma tehlikesi geçirmeye başlayınca, aile üyeleri Yasin (18), Edanur (20), Fatma (22) ve Eylül Tekin (15) suya girerek kurtarma çalışmalarına başladı. Ancak kısa sürede hepsi suda kayboldu.

Kurtarma Çalışmaları

İhbar üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri ve bölge vatandaşları, uzun süren arama çalışmaları sonucunda Rabia, Yasin ve Edanur Karakaya ile Eylül Tekin'in cansız bedenlerini buldu. Havanın kararmasına rağmen çalışmalarını sürdüren ekipler, kaybolan Fatma Karakaya'nın (22) cenazesini de buldu. Tüm cenazeler, otopsi için Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yetkililerden Açıklamalar

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş ve Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, olay yerine gelerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "5 kişinin suda kaybolduğu yönünde ihbar aldık. Dalgıç ekiplerinin desteğiyle 5 vatandaşımızın da cenazesine ulaştık. Adli tıp ve savcılık konuyu takip ediyor. Aileye başsağlığı diliyoruz. Üzücü bir durum," dedi.

Bostankent köyü muhtarı Ali Rıza Tekin ise, "Bir aileden 5 kişiyi kaybetmek çok zor bir durum. Hayatını kaybedenler dayımın çocukları. Otopsi yapıldıktan sonra cenazeleri defnedeceğiz," şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme