Okullar Açıldı, Siirt'te Trafik Çilesi Başladı

Siirt'te okulların açılmasıyla trafik keşmekeşliği yeniden ortaya çıktı.

2023-2024 eğitim öğretim yılı başlıyor. Yaz tatilinin ardından, Siirt'te binlerce öğrenci ve öğretmen için ilk ders zili bugün çaldı. Eğitim-öğretim yılının ilk gününde sabahın erken saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu.

Okulların açılmasıyla beraber kent genelinde trafik yoğunluğu arttı. Okulların açıldığı ilk gün Sancaklar Ortaokulu önünde yaşanan trafik karmaşası tepkiye neden oldu.

Vatandaşlar, yetkililerden yeni yapılan yolların bir an önce faaliyete geçirilmesini ve trafiğin rahatlatılmasını istedi.

Öte yandan şehrin dört bir yanında okul saatlerinde trafik sorunu yaşanıyor.

Ülkenin dört bir yanında, sabahın erken saatlerinde okullarına gelen milyonlarca öğrenci, töreninin ardından sınıflarında derse başladı. Veliler de tören öncesinde öğrencilere okul bahçelerinde eşlik etti.

Ücretsiz ders kitapları, yardımcı kaynaklar okullara ulaştırıldı. Öğrenci güvenliğine ilişkin gerekli tedbirler alındı.

İLK ARA TATİL 10 KASIM'DA

Yeni eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili 10 Kasım'dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrencilere, ilk dönem karneleri 19 Ocak Cuma günü verilecek.

İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. İkinci dönem yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan'da bir haftalık ara tatil olacak.

Okullar 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.

Bakmadan Geçme