Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti, karakoldan nasıl firar etti? Polis Şeyda Yılmaz Nasıl Vuruldu? Tutanaklarda yer alan detaylar

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden ve 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti'nin annesiyle polis merkezinin bahçesinde görüşürken kaçtığı belirlendi. Polis Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesine ilişkin olayın tutanağı da ortaya çıktı.

Ümraniye'de Firar Eden Şahıs Polis Memurunu Şehit Etti: İhmaller Tartışılıyor

Olay, 22 Eylül 2024'te saat 23.00 sularında İstanbul Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Çeşitli suçlardan 26 sabıkası bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, polis tarafından gözaltına alınmak istenirken bir polis memurunun silahını ele geçirip polis ve çevreye rastgele ateş açtı.

Çıkan çatışmada, polis memuru Şeyda Yılmaz (27) ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmada polis Kürşat Hakkı Sarıtepe ve Yunus Emre Geçti'nin annesi Pınar Geçti de yaralandı. Olayın ardından katil zanlısı Geçti, gözaltına alınarak tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

İhmal İhtimali Tartışılıyor

Gazeteci İsmail Saymaz, firara ilişkin polis tarafından hazırlanan tutanakları paylaştı ve olaya dair ihmal olup olmadığına dair kamuoyunda tartışmalar başladı. Saymaz, "Yunus Emre Geçti'nin Ümraniye Dudullu Polis Merkezi'nden firar ettiği sırada annesiyle baş başa bırakıldığı, bu sırada avlu duvarından atlayarak kaçtığı" bilgilerini paylaştı.

Tutanakta yer alan bilgilere göre, 23 Eylül 2024'te motosiklet hırsızlığı nedeniyle gözaltına alınan Geçti, annesiyle görüştüğü sırada firar etti. Dört kişilik polis ekibi tarafından kovalanan Geçti, polis memuru Sarıtepe'nin silahını alarak meslektaşlarına ateş açtı.

Şehit Polis Yılmaz'a Kurşun Valizden Geçerek İsyan Etti

Geçti'nin açtığı ateş sonucu, kurşun Şeyda Yılmaz'ın saklandığı valizi delerek kafasına isabet etti ve Yılmaz şehit oldu. Aynı çatışmada polis Kürşat Hakkı Sarıtepe sağ elinden ve kalçasından yaralandı. Geçti'nin annesi Pınar Geçti ise sağ topuk ve baldırından yaralandı.

Olayla ilgili ihmal ihtimalleri gündeme gelirken, soruşturma devam ediyor.

Bakmadan Geçme