Rojin'in ölmeden önce internette yaptığı aramalar dikkat çekti

Van'da yurttan ayrıldıktan günler sonra cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in ölüm sebebi henüz belirlenemedi. Kabaiş'in ölmeden önce internetten 'Otopsi nasıl yapılır, cennete nasıl gidilir, ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?' aramalarını yaptığı belirlendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Kendisinden bir daha haber alınamayan Rojin Kabaiş'in cesedi, 15 Ekim Salı günü, kaybolduğu sahilden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Tuşba ilçesine bağlı kırsal Mollakasım Mahallesi sahilinde bulundu.

Kabaiş'in Van Adli Tıp Kurumu'ndaki ön otopsi işlemlerinde darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtildi. Kesici ve ateşli silahla yaralanmaya ya da kemik kırığına ilişkin bir bulgunun tespit edilmediği cesette, uzun süre suda kalmaya bağlı olarak deformasyonun yaşandığı bildirildi.

CNN Türk muhabiri Merve Tokaz'ın aktardığına göre; kesin ölüm nedeninin tespiti için bedeninden alınan parçalar İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Rojin Kabaiş'in, kaybolmadan önce Google'da yaptığı aramalar ortaya çıktı. Rojin'in Google arama geçmişini inceleyen emniyet yetkilileri, genç kızın “Ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur”, “Otopsi nasıl yapılır” ve “Öldükten sonra cennete nasıl gidilir” şeklinde aramalar yaptığını belirledi.

Rojin'nin kütüphaneden aldığı son kitabın ise Sait Faik Abasıyanık'ın “Kayıp Aranıyor” adlı eseri olduğu öğrenildi.

Bakmadan Geçme