Romatolojik Hastalıklarda Anamnez ve Fizik Muayene Kursu
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında 'Romatolojik Hastalıklarda Anamnez ve Fizik Muayene Kursu' konulu sempozyum düzenlendi.
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında “Romatolojik Hastalıklarda Anamnez ve Fizik Muayene Kursu” konulu sempozyum düzenlendi.
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, sempozyumda yaptığı konuşmada; son yıllarda fizik muayenenin öneminin ihmal edildiği ve bunun artarak devam etmesinin tıbbın geleceği adına kaygı verici olduğunu söyledi.
Hikaye alma ve fizik muayenenin tıp sanatının en önemli parçası olduğunu belirten Prof. Dr. Kısacık, “Hikaye alma ve fizik muayeneyi en iyi şekilde yapmaya özen gösterilmesi gerekmektedir” dedi.
İki oturum şeklinde yapılan sempozyumda romatizmal muayenenin teorik süreçleri ve farklı romatizmal hastalıklara sahip hastaların muayenesine ilişkin konular anlatıldı.
Sempozyuma konuşmacı olarak katılan, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca ise fizik muayenenin her hasta için bir bütün olarak yapılması gerektiği ve ihtiyaç halinde tekrarlamak gerektiğine değindi.
Ayrıca iyi hikaye alma, fizik muayene doğru test isteme, gereksiz tetkikten sakınmanın maddi tasarrufu da beraberinde getireceğine dikkat çekti.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Servet Yolbaş da gerek diğer hastalıklar gerekse romatolojik hastalıklarda fizik muayene ve hikaye almanın diğer hiçbir tanı yöntemiyle mukayese edilemeyecek kadar önemli olduğunun altını çizdi.
Prof. Dr. Bünyamin Kısacık öncülüğünde SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonunda düzenlenen sempozyuma, iç hastalıkları uzmanları ve asistanları ile tıp fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.