Şanlıurfa'daki Anlamlı Proje Siirt'e İlaç Gibi Gelir!
Bir yandan bölge eserlerinin verimliliği ve çeşitliliğine katkı sunmak emeliyle yerli tohumların ıslahı ve geliştirilmesi için çalışmalar yapan GAPTAEM mühendisleri bir yandan da gelecekte ortaya çıkabilecek ziraî üretimi etkileyen kuraklık üzere doğal olayların tesirlerinin en aza indirilmesi için de projeler yürütüyor.
Bu kapsamda, 15 yıl evvel başlatılan 'Şanlıurfa Yöresi Antep Fıstığı Bahçelerinde Farklı Örtü Materyallerinin Kullanıldığı Negarim Tipi Mikrohavza Tekniği ile Su Hasadının İncelenmesi' projesiyle yağmurun hangi gereçlerle toplanacağı ve bu yağmur suyunun kullanımının fıstık başta olmak üzere öbür meyve ağaçlarının randımanına tesiri incelendi.
Şanlıurfa'da yağmur suyu depolanarak yapılan sulamayla fıstık ağaçlarında verim artırılıyor.
İlimizde yaşanan su sıkıntılarına istinaden kurulacak yağmur suyu depolama sistemi Siirt'e resmen ilaç gibi gelecektir.
Artı Siirt olarak, altyapı çalışmalarına ağırlık vererek Siirt'i ileri taşıyan yetkililerinin bu anlamlı projeyi de değerlendirmesini öneriyoruz.