Sel Mağduru Aileye Siirt Aile ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü Destek Oldu

Batman'da Kasım 2023'te yaşanan sel felaketi sonucu evleri zarar gören ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Sadun Gezer ve ailesi, Siirt'e taşınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün desteğiyle ihtiyaçlarını karşıladı.

SEL MAĞDURU AİLEYE YARDIM ELİ

Batman'da yaşanan sel felaketinde büyük zarar gören Sadun Gezer ve ailesi, yaklaşık 5-6 ay önce Siirt'e taşındı. Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, aileyle yakından ilgilenerek birçok ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Müdürlük, ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve çocuklarının eğitimine devam etmesi için gerekli adımları attı.

NİHAİ ÇÖZÜMLER VE YAPILACAK YARDIMLAR

Gezer ailesine şimdiye kadar yapılan yardımlar arasında, Batman Valiliği ile görüşülerek sel mağduru ailelere çadır ve maddi destek sağlanması yer alıyor. Sadun Gezer'in 03 Ekim 2024 tarihinde ekonomik destek talebiyle yaptığı başvuru da dikkate alındı.

11 Ekim 2024'te yapılan sosyal inceleme sonucu, ailenin uygun yardımlardan faydalandığı tespit edildi. Ailenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 25.872 TL tutarında geçici Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti verileceği açıklandı. Ayrıca, eğitimine devam etmeyen Serdar Gezer için eğitim tedbiri alınacak. Ailenin bir diğer çocuğu Şahin Gezer'in ise süresi devam eden ÇÖZGER raporu doğrultusunda evde bakım hizmetlerinden yararlanması sağlanacak.

Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bakmadan Geçme