Siirt Barosu'ndan TUSAŞ'a Yapılan Saldırıya Kınama

Siirt Barosu ve 13 bölge barosu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen saldırıyı ortak bir yazılı açıklamayla kınadı. Saldırıda 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, mağdurlar için taziye ve geçmiş olsun dilekleri iletildi.


Baroların açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"TUSAŞ tesislerine yapılan saldırıda 5 vatandaşımızı kaybettik, 22 vatandaşımız ise yaralandı. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Barış Sürecine Yönelik Engellemeler Eleştirildi

Açıklamada, saldırının zamanlamasına dikkat çekilerek, Kürt meselesinin barışçıl yöntemlerle çözümü için atılan olumlu adımların hemen ardından böyle bir saldırının gerçekleşmesinin tesadüf olmadığı vurgulandı.

"Demokratik ve barışçıl siyasetin inşa edilmeye çalışıldığı her dönemde benzer saldırılarla sürecin kesintiye uğratıldığını acı deneyimlerle gördük. Toplumsal meselelerin diyalog ve müzakere esas alınarak ele alınması, ülkemizin geleceği için yaşamsal bir ihtiyaçtır." denildi.

Barolardan Birlik Çağrısı

Bölge baroları, yaşam hakkına ve barış umuduna yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, toplumun her kesimini sağduyuya davet etti. Açıklamanın sonunda, “Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bakmadan Geçme