Siirt Bilim Teknoloji Koleji Öğrencileri KOSGEB ve Siirt Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İle Konferansta Buluştu

Siirt Bilim Teknoloji Koleji öğrencilerine KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ve Siirt Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ejder Katırsüren tarafından konferans verildi. Bilim Teknik Koleji konferans salonunda  gerçekleştirilen program öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Bilim Teknik Koleji konferans salonunda düzenlenen konferansta KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç konferansta, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve genç girişimcilik desteklerini anlattı.

Siirt Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ejder Katırsüren tarafından Siirt'in tekstil kenti ve mesleki anlamda tecrübelerini paylaştı. Katırsüren, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin sanayileşme sürecinde, tekstil sektörü temel basamak olmuştur. Bu tip ülkelerde genellikle hammadde yurt içinde üretilmekte ve döviz tasarrufu, yatırım, kitlesel üretim ve ihracat potansiyeli ile bu sektör, imalat sanayinin ilk sıralarında yer almaktadır.

Nüfusu hızla artan ülkelerde istihdamın artırılması için işçiliğin emek yoğun olduğu sermaye yatırımları öncelik kazanmakta ve bu yönde yatırımlara yönelme gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Türkiye'nin tekstil sektörünün gerektirdiği emek yoğun sermaye açısından uygun yapıya sahip olması sektörün büyümesindeki en önemli avantajlarından biri olmuştur. Türk ekonomisinin lokomotifi olan tekstil ve konfeksiyon sektörü toplam ihracatın yaklaşık %34'ünü oluşturmaktadır. Türk tekstil ve konfeksiyon sektörünün dünyadaki bu yerini koruyabilmesi ve daha da ileriye götürebilmesi, bu sektörde yetişmiş ve yetişecek olan elemanların sektörün beklentilerine uygun, sürekli eğitimi ile mümkün olacaktır. Bu itibarla, Siirt Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak emek yoğun olan tekstil sektörünün Siirt'in genç ve dinamik nüfusunu da göz önüne aldığımızda, İlimizin bir tekstil kenti olmasının önünde herhangi bir engel olmadığını ,ilimizin istihdam sorununu çözmede tekstil  sektörünün büyük destek olacağını düşünmekteyiz.

Son  zamanlarda  ilimize yoğunlukla  tekstil ağırlıklı yatırım talepleri gelmekte ve Siirt'e  bu yıl içerisinde  faaliyete başlayan dört firmaya verilen teşvikler İl Müdürlüğümüzce onaylanmıştır. Ancak, yatırımcılar açısından ilimizdeki en önemli eksiklik yetişmiş  eleman açığıdır.   Tam da bu noktada İl Müdürlüğümüz olarak tekstil firmalarının da faaliyette bulunduğu Organize Sanayi Bölgemizde mesleki eğitim veren, Bilim Teknik Koleji yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde okulumuzda yaklaşık 800 m2'lik alanda (Tekstil sektöründe deneyimli bir firmamızın da uygulamalı derslerde vereceği destekle) en kısa sürede tekstil sınıfı açılması konusunda  mutabık  kaldık. İlimizde  artan  tekstil  sektörüne ara elemanlar yetiştirme konusunda Bilim Teknik Kolejimizin  gösterdiği çaba ve destek içinde  İl Müdürlüğümüz adına  teşekkür  ediyorum. İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme