Siirt Fıstığı Fiyatlarında Büyük Düşüş!

Siirt'te fıstık fiyatlarında yaşanan düşüş, üreticileri ve alıcıları yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz aylarda 800 TL'ye kadar yükselen Siirt fıstığının kilogram fiyatı, talep ve piyasa koşullarındaki değişimlerle birlikte 500 TL bandına kadar geriledi. Yeşil (Yaş) fıstık da 300 TL'den alıcı buluyor.

Fiyatlardaki bu düşüş, hem yerel pazarda hem de dış pazarda fıstık alıcılarının ilgisini çekiyor.

Siirt'te fıstık fiyatlarındaki düşüş, hem üreticileri hem de tüketicileri memnun ediyor. Geçtiğimiz aylarda 800 TL'ye kadar çıkan Siirt fıstığının kilogram fiyatı, 500 TL bandına kadar geriledi. Fiyatlardaki bu düşüş, piyasada hareketlilik yaratırken, fiyatların biraz daha düşmesinin sektörü canlandıracağı düşünülüyor.

Piyasalardaki bu gerilemenin üreticiler ve tüketiciler açısından olumlu karşılandığı belirtilirken, fıstık fiyatlarının daha da düşüp düşmeyeceği merak konusu. Talep ve arz dengesine bağlı olarak fiyatların seyrinin önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor.

"Kurnaz Komisyonculara Dikkat Edilmesi Gerek"

Üreticiler, fiyatların spekülatif şekilde yükseltilmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. Piyasadaki komisyoncuların aşırı kar amacı güderek fiyatları yükseltmesinin engellenmesi, hem üreticilerin hem de tüketicilerin çıkarına olacak bir düzenleme olarak görülüyor. Fiyatların istikrarlı bir şekilde kalması, sektörün canlanmasına ve herkesin kazançlı çıkmasına katkı sağlayacak.

Yorumlar 3
Üretici 14 Ekim 2024 12:07

Adam ne güzel yazmış 150 TL Millet 1 kilo ürün almak için götünü yırtsın bey efendiye bedavaya versin ilacı çapası bakımı ekip 15 yıl baksın bey efendi ye bedava versin

Üretici 14 Ekim 2024 12:07

Adam ne güzel yazmış 150 TL Millet 1 kilo ürün almak için götünü yırtsın bey efendiye bedavaya versin ilacı çapası bakımı ekip 15 yıl baksın bey efendi ye bedava versin

Barış 12 Ekim 2024 15:51

Daha da düşmesi gerekiyor. Halkın alım gücü belli. Olması gereken fiyat 150 lira. Alt tarafı bir çerez. Et fiyatından pahalı olması çok saçma.

Bakmadan Geçme