Siirt Fsıtık Festivali Yürüyüş İle Başladı!

Siirt'te, Siirt fıstığını ve kültür zenginliklerini tanıtmak amacıyla 'Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali' bando eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüş ile başladı.

Kentin Siirt fıstığını ve kültür zenginliklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak amacıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Siirt Valiliği organizasyonuyla, Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali' 15 Temmuz Demokrasi Meydanında başlayan kortej yürüyüşü ile başladı.

Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binasına kadar devam etti.

Burada düzenlenen etkinliğe, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt İl emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Siirt Üniversite Rektörü Nihat Şındak, Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Tekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl binası önünde son bulan yürüyüşten sonra bando ekiplerinin çaldığı müzikler eşliğinde halay çekildi.

Bando gösteriminin ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binasında bulunan konferans salonunda konuşmalar yapıldı.

“Türkiye'de kabuklu fıstıkta 3'üncü sıradayız”

Etkinlikte söz alan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt'imizde de fıstık gerçekten son dönemde, oldukça önem verilen ve bu vesile ile kentin ekonomisine çok katkısı olan, önemli bir ürün haline geldi. Türkiye'de kabuklu fıstıkta 3'üncü sıradayız. 30 bin ton dolayında yıllık rekolte ilimizde elde ediliyor. Bugün dikili ağaç sayısı 10 milyonu bulmuş durumda. Dünyanın dört bir tarafından acılar yaşanıyor. Coğrafyamızda, bölgemizde, orta doğuda, bugün Gazze'de acısını yüreğimizde hissettiğimiz kardeşlerimiz sıkıntı içerisinde. Tabi böyle bir ortamda bun festivalleri isteriz ki çok daha coşkulu, çok daha yüksek reytingde izlenebilir hale getirilsin. Ama bir yandan da gönlümüz, aklımız bize bu çerçevede sınırlıyor.” Dedi.

Vali, Kızılkaya'nın konuşmasının ardından etkinlik, Tarım ve Orman İl Müdürü ve diğer konuşmacıların sunumları ile devam etti.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme