Siirt'in Baykan İlçesine Bağlı Derince Köyü Şehitleri Dualarla Anıldı

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Derince Köyü'nde 21 Ekim 1993'te terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olan 14'ü çocuk, 8'i kadın toplam 22 masum sivil vatandaş, düzenlenen törende dualarla anıldı.

Derince Köyü Şehitliği'nde gerçekleştirilen anma törenine Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Baykan Kaymakamı Fatih Özcan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem, Atabağı Belde Belediye Başkanı Tayyar Lale, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an Tilaveti ve Dualarla Anıldı

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, şehitlerimiz için dualar edildi. Vali Kızılkaya ve beraberindeki heyet, şehitliği ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktı ve şehitler için dualar etti. Vali Kızılkaya, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek başsağlığı ve sabır dileklerinde bulundu.

Vali Kızılkaya, törende yaptığı konuşmada, "Terör örgütü tarafından masum vatandaşlarımıza yapılan bu katliamı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. O acı geceyi ve şehitlerimizi her zaman hatırlayacağız," diyerek terör örgütünün sivillere yönelik bu insanlık dışı saldırısını lanetledi.

Vali Kızılkaya, "Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir vahşet, 21 Ekim 1993'te Derince Köyü'nde yaşandı. O gece, güvenlik korucularımızın direnişine rağmen teröristler alçakça bir saldırı düzenleyerek 22 masum vatandaşımızı şehit etti. Bugün Gazze'de, Filistin'de benzer acıları yaşayan mazlumların yanındayız. Biz, zalimlerin karşısında dimdik duran bir milletiz," ifadelerini kullandı.

Törenin ardından şehit yakınlarıyla sohbet eden Vali Kızılkaya, ailelere başsağlığı dileklerini iletti.

Bakmadan Geçme