Siirt'in Sıralaması Gurur Verici! Türkiye'nin En Güvenli Şehirleri Belli Oldu: Suç Oranı En Düşük İller Listelendi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan yeni verilere göre, Türkiye'de suç oranı en düşük olan şehirler belli oldu.

Veriler, cezaevine giren hükümlülerin ikametgah adreslerine göre sınıflandırılmasıyla hazırlandı. Bu doğrultuda yapılan değerlendirmede, suç oranı en düşük iller sıralandı.

TÜİK'in hazırladığı rapor, ceza infaz kurumlarına gönderilen hükümlülerin işledikleri suç türü ve ikametgah adreslerine göre sınıflandırıldığı "Daimi İkametgah ve Suç Türüne Göre Ceza İnfaz Kurumuna Giren Hükümlüler" başlığıyla yayımlandı. Rapor, son 10 yılın verilerini içeriyor ve suç oranının hesaplanmasında birçok suç türü dikkate alındı. Raporda, Türkiye'nin suç oranı en düşük 10 şehri listelendi. Bu listede yer alan tek büyükşehir Erzurum oldu.

Suç Türleri Detaylandırıldı

Çalışmaya dahil edilen suç türleri arasında şunlar yer aldı: Öldürme, yaralama, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu, sahtecilik, kötü muamele, zimmet, rüşvet, kaçakçılık, trafik suçları, orman suçları, ateşli silahlar ve bıçaklarla ilgili suçlar, icra iflas kanununa muhalefet, askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, aile koruma tedbirlerine aykırılık ve diğer suçlar.

Raporda yer alan bilgiler, Türkiye'deki suç oranlarını daha yakından inceleme ve şehirlere göre suç profilleri hakkında önemli ipuçları veriyor. Suç oranı düşük illerle ilgili bu çalışma, güvenlik ve yaşam kalitesi açısından Türkiye'nin farklı bölgelerini karşılaştırmak için önemli bir veri sunuyor.

İşte Türkiye'de suç oranı en düşük 10 şehir...

  1. Adıyaman: Yüz binde 156
  2. Şırnak: Yüz binde 159
  3. Bitlis: Yüz binde 175
  4. Siirt: Yüz binde 175
  5. Bayburt: Yüz binde 186
  6. Muş: Yüz binde 188
  7. Erzincan: Yüz binde 191
  8. Hakkari: Yüz binde 192
  9. Mardin: Yüz binde 194
  10. Erzurum: Yüz binde 196

Bakmadan Geçme