Siirt Pervari'de İki Önemli Proje Hayata Geçiyor!

Siirt'in ulaşım altyapısını güçlendirecek önemli projelerden biri olan Gökbudak-Belenoluk-Doğan Köy Grup Yolu (Güvenlik Yolu), İçişleri Bakanlığı tarafından 2025 yatırım programına alındı. 37 kilometrelik yolun ihalesinin bu yıl içerisinde yapılması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt Milletvekili Mervan Gül, projenin bölgeye sağlayacağı katkıları vurgulayarak şunları söyledi:
'Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte bölge halkımız için daha güvenli ve hızlı bir ulaşım sağlanacak. Mesafe ve zaman tasarrufunun yanı sıra, altyapının güçlendirilmesiyle ekonomik hareketlilik artacak. Eğitim, sağlık ve ticaret gibi temel alanlarda erişim kolaylaşacak. Aynı zamanda güvenlik açısından da büyük bir katkı sağlayacak bu projenin, halkımızın yaşam kalitesini artıracağına inanıyoruz.'

2025 yılının Siirt için yatırım ve hizmet yılı olacağını belirten Gül, projeye destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkür etti. Çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Gül, bölge halkının refahı için yatırımların süreceğini belirtti.

PERVARİ ÇEME KARE YOLU İHALE EDİLDİ

Öte yandan Gül, 'Pervari bölgesinin ulaşım altyapısı için dev bir adım daha atıyoruz. 35 km'lik bu projeyle Pervari-Şırnak yol bağlantısı sağlanmış olacak. Zorlu coğrafyada kesintisiz ulaşım, ekonomik kalkınma ve güvenlik için çok kritik bir yatırımı da gerçekleştirmiş olacağız. Bu projenin hayata geçmesinde desteklerini bizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ulaştırma Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu'na teşekkür ederiz.' ifadelerini kullandı.

ARTI SİİRT
Yorumlar 4
Hakan 21 Mart 2025 14:52

Siirt şirvan pervari yolu 5 yil oldu hale bir Arpay buyu yol yapilmadi ihale üstüne ihale yapiyorlar bu hirsizlar siirtin neyini çüzdüler işsizlik ortada iken istihdam yok

Yetkin gözcü 21 Mart 2025 10:58

Ne kadaaaaar onemliii maşallah bu ihaleler kime verilecek belli neler alınıp neler velecek belli yazıklar olsun bunu başarı ve büyük proje görenlere ve yayinlayanlara

haluk 21 Mart 2025 00:02

iki köy yol yapılacak ki yapılacağı meçhul, buna iki "önemli proje" diye haber yapılıyor. Kara komedi !

İlim_fen 20 Mart 2025 19:41

Sayın vekilim Siirt gene işsizlik sıralamasında ülkede 1. Sırada yer aldı. ne düşünüyorsunuz bu konu bakımından

Bakmadan Geçme