Siirt'te Aile Hekimleri Yeni Yönetmeliğe Tepki Gösterdi!

Siirt'te görev yapan aile hekimleri, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne yönelik tepkilerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı okuyan Dr. Özgür Aydın, söz konusu yönetmeliğin hekimlerin çalışma koşullarını zorlaştırdığını ve halk sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) çatısı altındaki 28 bin aile hekiminin ve aile sağlığı çalışanlarının, bu yönetmeliğe karşı 19 Ekim'de Ankara'da büyük bir miting düzenleyeceği bildirildi.

"Bilimsel Temelden Uzak, Zulüm Yönetmeliği"

Dr. Özgür Aydın, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yeni yönetmeliği "bilimsel temelden uzak" ve "meslek onurunu zedeleyici" olarak nitelendirdi. Aydın, "Bu düzenleme, aile hekimlerini belirsizliğe ve güvencesizliğe sürüklerken, performansa dayalı kölelik sistemini dayatmaktadır" dedi.

Aydın, aile hekimlerinin kontrolü dışında gelişen durumlarda dahi cezalandırıldığını ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin performans odaklı kriterlere indirgenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. "Hasta olmayan birini 6 ayda bir muayeneye zorlamak ya da hastaneye başvuran kişilerin bizlere gelmemesi nedeniyle maaşlarımızın kesilmesi tehdidiyle karşı karşıyayız" diyen Aydın, bunun hem mesleki hem de anayasal haklara aykırı olduğunu vurguladı.

"Sağlıkta Şiddeti Artıran Bir Düzenleme"

Açıklamada, iş yükünü artıran bu yönetmeliğin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti de körüklediği belirtildi. Dr. Aydın, “Her gün artan baskılar, asıl şiddeti bizlere Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığını gösteriyor. 10 haftadır ‘Karalar Bağladık' eylemiyle şiddete dikkat çekiyoruz. Ancak karşılaştığımız bu sistematik mobbing, bizleri daha da tükenmiş ve çaresiz bir hale getiriyor" dedi.

"19 Ekim'de Ankara'da Buluşuyoruz"

Aile hekimleri, haklarını savunmak ve seslerini daha güçlü duyurmak için 19 Ekim'de Ankara'da büyük bir miting düzenleyeceklerini duyurdu. Dr. Aydın, "Bu mücadele sadece biz hekimler için değil, 85 milyon vatandaşımızın nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi içindir. Hiçbir formül, bilimsel hizmetin yerini tutamaz. Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı mitingimize katılmaya davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Siirt'te yapılan açıklama, 19 Ekim'deki mitingin sadece bir başlangıç olduğu ve aile hekimliği sistemine zarar verilmesine izin vermeyecekleri mesajıyla son buldu.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme