Siirt'te Ev Taşımanın Maliyeti 60 Bin TL'ye Dayandı

Ev sahipleriyle anlaşmazlık yaşayan kiracılar, kentsel dönüşüm sürecine giren daireler nedeniyle yeni bir ev arayışına giren vatandaşlar, Siirt'te yeni gelen aileler, artan maliyetlerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Siirt'te ev taşıma maliyetleri detaylı bir şekilde incelendiğinde, taşınacak vatandaşların karşılaştığı maliyetler oldukça endişe verici hale geliyor. Peki, bu maliyetler neler?

YENİ KİRA: Sahibinden.com ve emlakçılardan alınan veriler doğrultusunda hazırlanan rapora göre, Siirt'te ortalama kira bedeli 12.500 TL seviyesinde. Bu rakam üzerinden hesaplandığında, 3+1 bir daire için ortalama kira bedelinin 14 bin TL olduğu görülüyor. Taşınırken ilk kira peşin ödeneceği için bu miktar, taşınma sırasında yapılacak ilk büyük ödeme olarak dikkat çekiyor.

DEPOZİTO: Yasal olarak ev sahipleri, kiracılarından en fazla üç kira bedeli kadar depozito talep edebilirler. Ancak, piyasada yaygın olarak bir veya iki kira bedeli kadar depozito istenmektedir. Bir kira bedeli depozito talep edilmesi durumunda, kiracının 14 bin TL ödeme yapması gerekiyor.

EMLAKÇI KOMİSYONU: Emlakçılar, kiralama hizmeti karşılığında bir kira bedeli + KDV talep ediyorlar. 14 bin TL kira bedeli üzerinden hesaplandığında, emlakçı komisyonu 16 bin 800 TL'ye kadar çıkıyor.

NAKLİYE: Siirt'te ev, ofis ve eşya taşıma hizmetleri sunan firmaların güncel verilerine göre, taşınma mesafesine ve evin büyüklüğüne göre nakliye fiyatları değişiyor. Ortalama olarak, 3+1 bir evin Siirt Merkez ilçede bir adresten başka bir adrese taşınması 15 bin TL'ye mal oluyor. Yani Siirt'te taşınmanın maliyeti, bütün masraflarla beraber 60 bin TL'ye dayanıyor.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

ARTI SİİRT
Yorumlar 1
Siirtli 05 Eylül 2024 09:45

Elbet ALLAH bunu sizden evlatlarınızdan ailenizden çıkarır hiç merak etmeyin, fırsatçı zalimler

Bakmadan Geçme