Siirt'te kayıp olarak aranan zihinsel engelli baraj gölünde bulundu

Siirt'in Kurtalan ilçesinde kayıp olarak aranan zihinsel engelli Mahsun Kaya (27), AFAD ve jandarma ekipleri tarafından baraj gölünde yüzerken bulundu. Suda bulunan Kaya'nın hipotermi geçirmek üzere olduğu fark edilerek ekipler tarafından sudan çıkarılarak Siirt eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Olay, dün gece saatlerinde Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Çeltikbaşı köyü sınırlarında bulunan Veysel Eroğlu Ilısu Baraj gölü havzasında yaşandı.

Öğlen saatlerinden evden çıkan Kaya, bir daha eve dönmedi. Kaya'dan haber alamayan yakınları 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu.

İhbar üzerine olay yerine hemen AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, kendisinden haber alınamayan Kaya'yı aramaya başladı.

Köy yakınlarında bulunan Veysel Eroğlu Ilısu Baraj gölünde, kayıp Kaya için arama çalışması başlatan ekipler, suyun içinde yüzen birini gördü.

Zodyak botu ile şahsa yaklaşan ekipler, suyun içinde bulunan kişinin zihinsel engelli Mahsun Kaya olduğunu belirledi.

Hipotermi tehlikesi geçiren Kaya, ekipler tarafından sudan çıkartılarak Siirt eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan Kaya'nın durumunu iyi olduğu öğrenilirken, ailesi AFAD ve jandarma ekiplerine teşekkür etti.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme