Siirt'te Kürt Kültürüne Yolculuk: Dengbêj Dinletisi ve Hikaye Şöleni!

Siirt Belediyesi, kültür ve sanata olan desteğini sürdürerek 8 Eylül 2024'te Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro'da özel bir etkinlik düzenliyor. Dengbêj Hediye Qerejdaxî, Dengbêj Kerimê Jîrkî ve Çirokbej Ayhan Erkmen'in konuk olarak katılacağı 'Dengbêj Dinletisi & Sevbihêrka Çîrok û Strana' etkinliği, Siirtlilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Siirt Belediyesi, yerel kültür ve sanata verdiği desteği bir kez daha gösteriyor. 8 Eylül 2024 tarihinde Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro'da düzenlenecek "Dengbêj Dinletisi & Şevbihêrka Çîrok û Strana" etkinliğiyle Siirtliler, Kürt kültürünün eşsiz mirasıyla buluşacak.

Bu özel geceye Dengbêj Hediye Qerejdaxî, Dengbêj Kerimê Jîrkî ve Çîrokbej Ayhan Erkmen konuk olarak katılacak. Etkinlikte, dengbêjlerin geleneksel performansları, Kürt hikayeleri ve şarkılarıyla harmanlanarak katılımcılara sunulacak.

Siirt Belediye Eş Başkanları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi, bu tür etkinliklerin yerel kültürün korunması ve yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, tüm Siirt halkını bu özel geceye davet etti.

ARTI SİİRT
Yorumlar 1
Yetkin gözcü 05 Eylül 2024 23:00

Bu Siirt belediyesi sadece Kürt kardeşlerim icinmi çalışıyor madem üç dil var neden diğer diller içinde çalışma yapmıyor bu ya faşist bir belediye yönetimi yada liyakat sız yöneticiler olduğu için kınıyorum

Bakmadan Geçme