Siirt'te Kuvvetli Yağış Uyarısı: Dikkatli Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Siirt ve çevresindeki doğu bölgelerinde 17 Ekim 2024 tarihinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar için uyarıda bulundu. Yerel kuvvetli yağışların sel, su baskınları ve yıldırım gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Siirtlilerin dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önerildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Ekim 2024 tarihinde Siirt ve çevresindeki doğu bölgeleri için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Beklenen yağışların 17 Ekim 2024 tarihinin gece saatlerinden itibaren etkili olacağı belirtiliyor.

Yerel Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Özellikle Siirt'in kuzeyi, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Batman, Van'ın kuzeybatısı, Şanlıurfa'nın kuzeydoğusu, Ağrı ve Iğdır'ın batısında yerel kuvvetli yağışların meydana gelmesi bekleniyor. Yağış miktarının 21-55 kg/m² seviyelerine ulaşması tahmin ediliyor. Bu durum, ani sel, su baskınları, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

Olası Riskler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Düşük alanlarda su birikintilerinin oluşabileceği ve ani sel olaylarının meydana gelebileceği konusunda halkın dikkatli olması önem taşıyor. Gök gürültülü sağanaklarla birlikte yıldırım düşme riski de artış gösterecek. Bu nedenle, vatandaşların dışarıda geçirecekleri süreyi kısıtlamaları ve fırtınalı havalarda mümkünse dışarı çıkmamaları önerilmektedir.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme