Siirt'te ''Özgür Filistin'' Temalı Festival: Deniz Uğur, Onur Ödülü ile Gazzelilerin Sesini Yükseltti

Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl 'Özgür Filistin' temasıyla düzenlendi ve ünlü sunucu Deniz Uğur, festivalde Onur Ödülü'ne layık görüldü. Uğur, ödülünü alırken, Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çekerek, 'Bir yılı aşkın bir süredir biz Gazzeli çocuklar, kadınlar ve ailelerle birlikte gözyaşı döküyoruz. Yetmiş beş yıldır kanayan bir yaranın üzerine gidiyoruz' dedi.

Festivalin bu yılki teması “Özgür Gaza” olarak belirlendi ve toplam 293 kısa film yarıştı. En iyi kısa film ödülü ise “The Chair” adlı yapıma verildi. Uğur, ödülünü kabul ederken, “İzninizle ödülümü tevekkül içinde direnen asil Gazzeliler adına gururla kabul ediyorum” şeklinde konuştu.

Deniz Uğur, 24 TV'nin "Deniz Uğur'la Hafta Sonu" programının sunucusu olarak da biliniyor. İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'de uyguladığı katliamlara karşı sesini yükselten önemli bir figür olarak dikkat çekiyor. Festivalin Onursal Başkanı Yasin Aktaya'ya teşekkür eden Uğur, bölgede barış ve istikrar dolu bir gelecek dileğinde bulundu.

Bu yıl yedincisi düzenlenen festival, katılımcılara Filistin meselesinin önemini bir kez daha hatırlatarak, sanat aracılığıyla toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivalinde ödüller sahibini buldu. 293 kısa filmin yarıştığı festivalin, en iyi kısa film ödülünü "The Chair" isimli filmiyle Reza Mohammadi aldı. Büşra Baran ve Feyzi Baran "Dilek Kutusu" isimli filmle ikinci, Şeyhmus Abik "Çare" isimli filmiyle… pic.twitter.com/dHyUIg6fvE — Yasin Aktay ???????? (@yaktay) October 20, 2024

Yasin Aktay'dan Tebrik

7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. 293 kısa filmin yarıştığı festivalde, en iyi kısa film ödülünü "The Chair" isimli filmiyle Reza Mohammadi aldı. Büşra Baran ve Feyzi Baran "Dilek Kutusu" adlı filmle ikinci, Şeyhmus Abik ise "Çare" isimli filmiyle üçüncü oldu. Ayrıca, Siirt-Gazze Kardeşlik Ödülü "No Cut" filmiyle Zahra Arab'a verildi.

Festivalin en anlamlı ödülü, Gazze'de uygulanan insanlık suçlarına karşı duyarlılığı ve Filistinli annelere yönelik sergilediği insani hassasiyetle dikkat çeken Deniz Uğur'a verildi. Uğur, bu ödülü alarak sanatçı farkını ortaya koydu.

Festivalin Onursal Başkanı Yasin Aktay, Deniz Uğur'u tebrik ederek, “Teşekkürler Deniz Hanım ve candan tebrikler!” ifadelerini kullandı. Bu özel etkinlik, sanat aracılığıyla toplumsal farkındalık oluşturma amacını bir kez daha gözler önüne serdi.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme