Siirt'te Şarbon Alarmı: İki Köy Karantinaya Alındı! 15 Gün Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Erdurağı ve Çayırlı köylerinde şarbon hastalığı nedeniyle 26 Ağustos 2024 itibarıyla karantina ilan edildi. Hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığı bölgede, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 15 gün sürecek bir karantina dönemi başlatıldı ve hayvanlar aşılanmaya başladı.

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Erdurağı ve Çayırlı köylerinde ortaya çıkan şarbon (anthrax) vakaları, bölgeyi alarma geçirdi. Yetkililer, şarbonun ardından bazı hayvanlarda şap hastalığı tespit edilince, iki köyü 26 Ağustos 2024 itibarıyla karantinaya aldı.

Şarbon hastalığı, özellikle hayvancılıkla geçinen köylüler arasında endişe yaratırken, 15 gün sürecek olan karantina dönemi boyunca köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Ayrıca, bölgedeki tüm hayvanlar aşılanacak.

Karantina sürecinde, köylerin her hareketi dikkatle izlenirken, yetkililer hastalığın yayılmasını önlemek ve halk sağlığını korumak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu gelişmelerin ardından, bölge halkı ve hayvan sahipleri, karantina önlemlerinin getirdiği kısıtlamalar ve aşı çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak için yetkililerle sürekli iletişim halinde.

Bakmadan Geçme