Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Kentsel Dönüşüm Bölgesinde! Kızılkaya: ''Ulu Cami, Kentsel Dönüşümle Şehrin Simgesi Haline Gelecek''

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Karakol Mahallesi'nde devam eden 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarını yerinde inceleyerek, halkla bir araya geldi. Vali Kızılkaya, 'Yeni ve modern konutlarla daha yaşanılabilir bir şehir inşa etmek için canla başla çalışıyoruz,' dedi.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Karakol Mahallesi'nde yürütülen 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki çalışmaları yerinde inceledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül'den detaylı bilgi alan Vali Kızılkaya, proje çerçevesinde bir bina hariç 105 yapının yıkımının tamamlandığını belirterek, "Hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz," dedi.

Vali Kızılkaya, ''Daha Yaşanabilir Bir Siirt İçin Canla Başla Çalışıyoruz''

Vali Kızılkaya, kentsel dönüşüm çalışmalarının her aşamasının titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak ilgili birimlere talimat verdi. Açıklamasında, "Hedefimiz, yeni ve modern konutlarla daha yaşanılabilir bir şehir inşa ederek halkımızın hizmetine sunmaktır," diye ekledi.

895 yıllık ata yadigârı Ulu Cami'nin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıdığını belirten Vali Kızılkaya, "Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlanmasıyla Ulu Cami, şehrin birçok noktasından görülebilecek," şeklinde konuştu. Siirt'in daha güzel ve yaşanabilir bir şehir olması için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Vali Kızılkaya, "Daha güzel, daha yaşanabilir bir Siirt için canla başla çalışıyoruz," dedi.

Karakol Mahallesi Esnaf Ziyareti

Kentsel dönüşüm çalışmalarını denetlemesinin ardından Karakol Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Kızılkaya, esnafa bereketli kazançlar dileyerek, projenin Siirt'in geleceği için önemine dikkat çekti.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme