Siirt Valisi Kızılkaya: Uyuşturucuyla mücadele ailede başlıyor

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, Siirt Valiliği himayelerinde düzenlenen ''En İyi Narkotik Polisi Anne'' konulu konferansa katıldı.

Bağımlılıkla mücadelede ailelerin hayati rolüne dikkat çekilen programda, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla önemli bilgiler paylaşıldı.

Vali Kızılkaya, annelerimizin ve anne adaylarımızın uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı konusunda bilinçlenmesinin, aile içi iletişimin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Vali Kızılkaya, konuşmasında şunları söyledi:

"Uyuşturucuyla mücadele ailede başlıyor. Medeniyetimizde ve kültürümüzde aile kavramı büyük bir öneme sahiptir. Sağlıklı ve bilinçli aileler, güçlü bireyler ve toplumlar yetiştirir. Bu bakımdan gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen, uyuşturucu tacirlerine karşı 7/24 kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu illet, milletimiz için tehdit olmaktan çıkıncaya kadar azim, inanç ve kararlılıkla mücadele edeceğiz."

İçişleri Bakanlığımızın geliştirdiği UYUMA mobil uygulamasının önemini vurgulayan Vali Kızılkaya, "Hemşehrilerimiz, bu uygulamayı indirerek çevrelerindeki olumsuzlukları güvenlik güçlerimize hızlıca bildirebilir. Uyuma, uyuşturucuyla mücadelede en pratik ve güvenilir yöntemlerden biridir. Siirtli hemşehrilerime bu mücadelede verdikleri destek için şükranlarımı sunuyor, desteğin artarak devam etmesini diliyorum."


Bakmadan Geçme