Siirtli Din Görevlisi Erkoyuncu Nijerya'da Kurban Eti Dağıttı

Siirt İl Müftülüğü Kadir Abdulkerim Kuzu Camii imam hatibi Levent Erkoyuncu, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) kurban organizasyonu kapsamında Nijerya'da gönüllü olarak bayram boyunca görev yaptı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vekaletle kurban organizasyonu kapsamında Nijer'de kurban kesimi ve dağıtımına başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV'nin "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla düzenlediği 2024 yılı kurban kesim organizasyonu çerçevesinde, Türkiye ve farklı ülkelerden Nijer'e gelen TDV gönüllüleri hazırlıklarını tamamladı.

TDV gönüllüleri, ülkenin 30 noktasında kurban kesimi ve dağıtımı devam ediyor . Yerel halkın da destek verdiği bu çalışmalarda, bayram boyunca 25 bin hisse kurban ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Siirt İl Müftülüğü Kadir Abdulkerim Kuzu Camii imam hatibi Levent Erkoyuncu, Nijer Adamawa bölgesine gönüllü gelenler arasında yer aldı. Erkoyuncu, Kurban Bayramı'nın birinci günü itibarıyla kurban kesimine başladıklarını belirtti. Erkoyuncu, kurban kesimlerini İslami kurallara ve hijyene dikkat ederek yaptıklarını ifade ederek, "Nijer'de bulunmaktan ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmaktan mutluyum. Bağışçılarımıza teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun," dedi.

Yorumlar 7
faik 21 Haziran 2024 02:53

eskiden insanlar vakıflara bir şey vakfederdiler. Şimdiki insanlar vakfa üye olup vakıf sayesinde zenginleşiyorlar. Dernekler ve vakıflar yüzünden gerçekten bayramda ete muhtaç memleket insanları artık kurban eti alamıyorlar. Türk Diyanet Vakfı, Amerikada arsa, bina almakla meşgul artık. Siirtteki gerçekten ekmeğe muhtaç insanların bile kurban bayramında dahi rızkına engel oluyor bu tür vakıf ve dernekler. Alan el, veren eli görmemeli, sizin din anlayışınız bu mu ? Eskiden fakir insanlara kurbandan payı verilirdi bu memlekette, gelenek, görenek ve din anlayışını bitirdiniz. Yazık değil mi bu fakir insanlara, biraz vicdan yahu...

abdullah erkoyuncu 20 Haziran 2024 12:13

Allah razı olsun Melle levent hocayı tebrik ederiz

Şemsettin nas 19 Haziran 2024 11:11

Forstur fors

yusuf 19 Haziran 2024 09:29

Siirt memeleketinde de bekliyoruz !

ÜMİT 19 Haziran 2024 00:32

siirt ilinde TDV tarafından kaç kurban hissesi dağıtıldı ? tane tane tutanak tutanak ibraz edilerek basın ile paylaşılmasını talep ediyoruz sayın Vali bey ve İl Müftüsünden. Sonuçta vakıf denetimi şeffaftır...!

misafir 5 19 Haziran 2024 00:17

misafire cevaben : denetlenemediğini bildikleri için toplanan kurban paralarının dörtte birini foto eşliğinde Nijer'e, dörtte üçünü cebe, daha anlamayacak ne var... Güzel tezgah, Ahirette adama sorarlar ama, işte kaçırdıkları şey AHİRET !

Misafir 18 Haziran 2024 14:49

Market sahibi bir arkadaşım bir çok insanın bu bayramda kırmızı et alamadığını ve çok miktarda tavuk eti sattığını söyledi, siz ise ta nerelere gidip kurban dağıtıyorsunuz! Dinde bunun yeri nedir merak ediyorum

Bakmadan Geçme