Siirtli Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 73 Yaşında Hayatını Kaybetti

Siirtli Orgeneral Galip Mendi, lenf kanseri tedavisi gördüğü İzmir'de 73 yaşında hayatını kaybetti.

Rahmetli Melle Sıtkı'nın oğlu ve Siirtli olan Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 73 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir İzmir'deki özel bir hastanede lenf kanseri tedavisi gören Mendi, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Emekli Orgeneral Mendi'nin cenaze programının henüz netleşmediği öğrenildi.

Galip Mendi Kimdir?

1951 yılında Ankara'da doğan Galip Mendi, 1970'te Kara Harp Okulu, 1971'de Piyade Okulu, 1985'te Kara Harp Akademisinden mezun oldu. 1998'de tuğgeneral olarak 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Ege Ordusu Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı görevlerinde bulundu. 2003'te tümgeneral rütbesiyle Ege Ordusu Kurmay Başkanlığı ve Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini yaptı.

2007'den sonra korgeneral rütbesiyle Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığında Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı, Eğitim Kolordusu Komutanlığı ve 8'inci Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunan Mendi, 2012'den itibaren orgeneral olarak 2'nci Ordu Komutanlığı ve Ege Ordusu Komutanlığı görevlerini üstlendi. 5 Ağustos 2015'te Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Başarı Madalyası ve TSK Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan Mendi, evli ve 2 çocuk babasıydı.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme