Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü! Hizbullah kabul etti

İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı ve Hizbullah'ın Güney Cephesi lideri Ali Kariki'yi, hava saldırısı sonucu öldürdüklerini açıkladı. Hizbullah da yaptığı açıklamada Nasrallah'ın öldüğünü doğruladı. İran'ın dini lideri Hamaney'den açıklama geldi.

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Güney Cephesi komutanı Ali Kiraki ve üst düzey saha komutanlarının, Cuma günü Dahiye'de vurulan bir binanın altında yer alan bir komuta merkezinde toplandıklarını ve bu binanın füzeyle vurulduğunu açıkladı.

İsrail ordusu tarafından atılan füzenin, binayı deşerek bodrum kattaki komuta merkezinde bulunan Nasrallah'ı ve Kiraki'yi, binanın içinde bulunan herkes ile birlikte öldürdüğü iddia edildi.

İsimsiz kaynak,“ Seyid Hasan Nasrallah ile Cuma akşamından bu yana tüm temas kesildi” dedi. AFP'ye göre kaynak, konunun hassaslığından dolayı isminin açıklanmasını istemedi. Kaynak, Nasrallah'ın öldürüldüğü iddiasını teyit etmedi.

HİZBULLAH DOĞRULADI

Hizbullah da ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada Nasrallah'ın öldüğünü doğruladı.

Yapılan açıklamada, "Savaşa devam edeceğiz" denildi.

HAMANEY'DEN İLK AÇIKLAMA

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in "Hizbullah lideri Hasan Nasrallah öldürüldü" açıklamasının ardından ilk kez konuştu:

Hamaney açıklamasında, "Siyonist rejimin iktidardaki terör çetesi, Gazze'de bir yıldır sürdürdükleri canice savaştan ders almadı. Siyonist suçlular bilsinler ki, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapısına bir zarar veremeyecek kadar önemsizler" dedi.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme