Son Dakika! YÖK'ten Sıra Dışı Karar: Devlet Üniversitelerinde İkinci Öğretim Programları Kapatılıyor!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl 1308 ikinci öğretim programına 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl ise YKS kontenjanlarında yaklaşık aynı miktarda düşüş bekleniyor.

Özvar, yaptığı açıklamada, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız, devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde de, devlet üniversitelerinde olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir," dedi.

Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını bu doğrultuda yapmalarını istedi. Ayrıca mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjanların azaltılması kararı da alındı.

Bu karar, üniversitelerdeki eğitim kalitesini artırmayı hedeflerken, öğrenci kontenjanlarında önemli değişiklikler yaratacak.

ÇOK OKUNANLAR
Siirt'te Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Tunceli'de Zırhlı Araç Şarampole Devrildi: 4 Asker Şehit Oldu
Siirtli Firma, Dünya Devi ile Bayilik Anlaşması Yaptı
Siirt'te İŞKUR Üzerinden 75 Personel Alımı Yapılacak! İşte Branşlar ve Başvuru Şartları
Siirt'te yeşil altın piyasada! İlk mahsulün fiyatı belli oldu
Siirt'te Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Yüzde 40 Zam Yapıldı: Yeni Fiyatlar Açıklandı
Siirt İl Özel İdaresi'ne 35 Personel Alınacak
Siirt'te 2. Kattan Düşen Genç Kadın Hayatını Kaybetti
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te Kırsal Kalkınmaya 97 Milyon TL Destek: 56 Yeni Proje Hayata Geçiyor
Eruh Devlet Hastanesi'nde Muayene Krizi: Hasta Sağlık Hizmetinden Mahrum Kaldığını İddia Ederek Doktoru Savcılığa Verdi!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR