Tarihi Billoris (Gernave) Kaplıcasının 89 Yıl Önceki Fotoğrafları Ortaya Çıktı! Kaplıca Şimdi İse Sadece Seçim Dönemlerinde Hatırlanıyor!
Siirt'in tarihi kaplıcalarından biri olan Billoris - Sağlarca (Gernave) Kaplıcası, 1936 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan bir fotoğrafla yeniden gündeme geldi.
O dönemde bile insanların uğrak noktası olan kaplıca, sağlık turizmi açısından büyük bir öneme sahipti. Araç ulaşımının olmadığı dönemde bile Siirt ve çevre bölgeden insanların uğrak noktası halinde olan Kaplıca 21'inci yüzyılın tüm imkanlarına rağmen Siirt halkının hizmetine sunulamıyor.
2019 yılında Ilısu Barajı'nın su tutmasıyla, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen bu kaplıca sular altında kaldı.
Seçim Dönemlerinde Gündemdeydi, Sonra Unutuldu
Billoris Kaplıcası, 2019 yılından sonra birçok siyasetçinin seçim vaatlerinde ilk sıralarda yer aldı. Kaplıca suyunun yeniden Siirt'e kazandırılacağı, bu doğal kaynağın halkın hizmetine sunulacağı defalarca dile getirildi. Ancak seçimlerin ardından bu vaatler bir türlü hayata geçirilmedi.
Bugün ise sular altında boşa akıp giden bu değerli kaynak, Siirt halkının hizmetine sunulmayı bekliyor. Şehir sakinleri ve doğaseverler, yetkililerden bu önemli doğal mirasın değerlendirilmesini ve Siirt'e yeniden kazandırılmasını talep ediyor.
89 Yıl Önceki Fotoğrafları Gün Yüzüne Çıktı!
89 yıl önce gazete manşetlerine konu olan kaplıcanın fotoğrafları ise Siirt'in yaşayan arşivi Faik kuzu sayesinde gün yüzüne çıktı.
Kuzu sosyal medya hesabından 89 yıl önce çekilmiş fotoğrafları sosyal medya hesaplarına yükledi.