• Haberler
  • Genel
  • Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden İçme Suyuyla Bahçe Sulayanlara Sert Önlem! İçme suyuyla bahçe sulayanların aboneliği iptal ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden İçme Suyuyla Bahçe Sulayanlara Sert Önlem! İçme suyuyla bahçe sulayanların aboneliği iptal ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yapılan açıklamada, kışın yeterli yağış olmaması nedeniyle içme suyuyla bahçe sulayanlar hakkında tutanak tutularak aboneliklerinin iptal edildiğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, içme suyunu bahçe sulamak için kullanan vatandaşlara karşı sert önlemler alıyor. Belediyeden yapılan açıklamada, kış mevsiminde yeterli yağış olmaması nedeniyle kırsal bölgelerde su kıtlığı yaşandığı, bu sorunun yaz aylarında daha da yoğunlaştığı belirtildi.

Belediye, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaylalarda ve kırsal mahallelerde su kayıplarını azaltmak için çalışmalarını artırdığını duyurdu. Özellikle sayaç okumaları sırasında içme suyu aboneliklerini bahçe sulamada kullanan vatandaşların tespit edilerek tutanak tutulduğu ve aboneliklerinin iptal edildiği açıklandı.

Sayaç ve Saha İşleri Şube Müdürü Emre Akdemir, kuraklıkla mücadele kapsamında yapılan taramalarda, içme suyu ile bahçe sulayan vatandaşların tespit edilip gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Akdemir, su sorununun azaltılması için içme suyunun bahçe sulamada kullanılmaması gerektiğini vurguladı ve vatandaşlara bu konuda çağrıda bulundu.

Bakmadan Geçme