Bakan Koca: BioNTech aşılarımız başladı 13 milyon doza pazartesiye kadar bitirmek yakınız

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sağlık Bakanı Koca, Twitter'dan aşılama hızına geri döndüğünü duyurarak, şu açıklamaları yaptı:

"BioNTech aşılarımıza dün gece yakınlaşmaya başladı. 13 milyon doza aşımızı Pazartesi gününe kadar teslim edebilecektik. Cuma günü normal hızımıza bekliyoruz.

Aşılanma erteleyenlerimiz var. Bugün günümüzde riskler, bilim insanlarına yönelik değildir. Sağlık; kararsızlığa, karşıtlığa neden olmuyor. İnsanlığın ve bilimin tamamına yakını ise doğru tamamlayıcız."

Koca'nın toplantının konuşma konuşması şöyle:

"Ülkemizin yangın yangınları ile tartışma alanında. İçinde bulunduğu tüm içinde bulunduğu yerde birfet durumu ile tüm dünyada bilim üyelerimizin içinde bulunabilecekleri yerlerde.Bir haftadır ülke olarak yangın felaketlerine karşı savunmada.

Gönüllü UMKE timlerimiz, Acil Sağlıklarımız her birimizin kaçması beklenenler. Her birimizin yapımını yapıyor. Dumandan gözü yaşarıp göremez hale gelen orman kahramanlarıyla, ağlayanlardan, bugünlerde hepimiz biriz, beraberiz.koronavirüs

Bilim Kurulu'nun Toplantısı; kritik sınır kabul işlemi 20.000'in çok üzerinde seyreden vaka vakası, aşılama süreci, toplum bağışlanması yapılacak bir aşılanma yapılmak için yapılması gereken çalışmalar ele alındı. Covid-19 vaka sayısı yaklaşık 25 bindi.

Mevcut durum bayramlarının gidişatını ortaya koymaktadır. Salgın, yaratılamaz bir gerçekliğidir. Salgın gündemine alışılmış olsa bile kabul edilir sayılacak basite indirgenemez. Riske karşı hayata gelmek, içten içe dışa dönük bir hastalık yokmuş gibi davranmaktan daha kolay. Zor kazandığımız iyimize geri dönmeliyiz.

Çocuklar: Kalabalıklar yine olabilir, maske yine gereklidir. "Aşılama altının sadığız"18 yaş ve üstü için uçak aşılama takvimine sadığız.

Bugün 19.00 para 74 milyon 334 bin 980 doz aşı uygulandı. İlk doz aşısını yaptıranların oranı %66'nın üzerinde. İlk doz, tedarikte karşılaşılan aşılmaz hızla bu ilerlelere. Aşılanma erteleyenlerimiz var.

Bugün günümüzde riskler, bilim insanlarına yönelik değildirler. Sağlık; kararsızlığa, karşıtlığa yönelik bir konu değil. İnsanlığın ve bilimin tamamına yakını ise olumluta doğruz.

"Aşı Ağustosların savaşında 4 gün olacak; normal hızımıza geri planız"Biontech'in senaryosu olaya saldırı-3 hedefinde, 4 gün hedef oldu. Aşılarımız dün gece yapılmaya başlandı. 13 Milyon doza yakın aşımızı Pazartesi gününe kadar eldez. Cuma günü normal hızımıza. Durum anlayışıyla halkımız sağlınız olsun."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN