Bakan Tekin'den öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuoyunda dolaşan öğretmen ataması rakamlarının büyük ölçüde yanlış veya eksik olduğunu belirterek, atama sayısının değerlendirildikten sonra açıklanacağını ifade etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bakan Tekin, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamasına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine Tekin, "Cumhurbaşkanımız zaten açıklamasında belirtti. Mevcut öğretmen sayımız ve ihtiyacımızla ilgili bir değerlendirme yapacağız ve ardından sayıyı açıklayacağız. Hazine ve Maliye Bakanımızın da bu değerlendirmede olması gerekiyor" dedi.

"Atama için belirli bir rakamın olmadığını" vurgulayan Tekin, sayının netleşmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını belirtti.

Sendikaların, ücretli öğretmen sayısının 90 bin olması nedeniyle öğretmen ihtiyacının da bu rakama yakın olabileceğini söylediklerinin hatırlatılması üzerine Tekin, "Tartışılan rakamların büyük ölçüde yanlış veya eksik bilgilere dayandığını" ifade etti ve net rakamların açıklanacağını belirtti. Tekin, "İhtiyaçlarımızı sürekli gözden geçiriyoruz. Haftalık ders sayısı, mevcut öğretmenlerin durumu, emeklilikler, hepsini yakından takip ediyoruz ve ihtiyaçlarımızı o günkü net rakamlarla açıklayacağız" diye ekledi.

Tekin ayrıca, konuyla ilgili henüz belirlenmiş bir takvim olmadığını da belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN