Başkan Akgün: 'Ziyaret Beldesinin Çehresini Değiştirdik'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret Belde Belediye Başkanı Murat Akgün, 2020 yılında birbirinden önemli projeleri hayata geçirerek, beldenin çehresini değiştirdiklerini belirtti.

Artı Siirt’e özel açıklamalarda bulunan Ziyaret (Veysel Karani) Belediye Başkanı Murat Akgün, 2020 yılında beldenin kronikleşmiş sorunlarını ortadan kaldırdıklarını ve belde halkı için gecelerini gündüzlerine katarak önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Başkan Akgün, Ziyaret beldesi halkının hizmete layık olduğunu ve bu bilinçle altyapı ve üst yapı çalışmalarını yıl boyunca sürdürdüklerini ifade etti.

Beldede 50 yıldır kronik sorun haline gelen vakıf işgalcilerin tapu sorunlarını çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Akgün, 43 ayrı parseli sahiplerine kazandırdıklarını kaydetti.

Başkan Akgün, Kentsel Dönüşüm Projesi, Kadın Yaşam Merkezi, kütüphane ve üst yapı çalışmalarıyla Veysel Karani Türbesi'nin bulunduğu Ziyaret beldesini inanç turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Projelerin gerçekleşmesinde Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç’ın büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Başkan Akgün, Ankara’da bakanlarla bire bir temas kurduklarını ve birlik içinde Ziyaret’e hizmet getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini kaydetti.
Projelerden madde madde bahseden Başkan Akgün, şu ifadelere yer verdi:
“Beldemizde, 130.000 metre kare parke, 40.000 metrekare asfalt, 11 km imara yeni açılmış yollar ve 11 km stablizesi yapılmış durumda.
3500 metre alt yapı ve 80 metre yatay delgi çalışmalarımız tamamlandı.
Pandemi sürecinde bütün ihtiyaç sahiplerine birçok kez gıda yardımında bulunduk.

Yine pandemi sürecinde ilçe kamu kurumların tüm ilaçlamasını belediyemiz yaptı.
Bütün okullarımızın ilaçlamalarını yine belediyemiz yaptı.
Belediyemize yeni kepçe, yeni vidanjör ve çöp konteynerleri kazandırdık.
50 yıldır kangren olmuş vakıf işgalcilerin tapu sorunlarını çözüp 43 ayrı parseli sahiplerine kazandırdık. Bu sayede hem vatandaşlarımız hem de kurumlarımız sevindi.

Bu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen bilakis vatandaşlarımızın hizmette aksaklık ve eksiklik olmaması adına emek sarf eden koşan ve bizleri koşturan Siirt Milletvekilimiz Osman Ören ve AK Parti Siirt İl Başkanımız Ekrem Olğaç’a şahsım ve beldem halkı adına teşekkür ediyorum.”

Başkan Akgün, belde halkının hizmete layık olduğunu belirterek, 2021’de de nice hizmetleri kazandırmak için gecelerini gündüzlerine katmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN