Başkan Erdem: ''Baykan İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz''

Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem, ilçede yürütülen yol, altyapı, gençlik merkezi ve tekstil kent projelerinin hızla devam ettiğini belirterek, işsizlikle mücadelede yeni yatırımlarla 150 kişiye istihdam sağlanacağını müjdeledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Erdem: ''Baykan İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz''

Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem, Artı Siirt Haber Ajansı’na özel yaptığı açıklamada, ilçede yürütülen yol, altyapı, gençlik merkezi ve tekstil kent projelerinden bahsetti. Erdem, işsizlikle mücadelede tekstil fabrikasıyla 150 kişilik ek istihdam sağlanacağını ve halkın yaşam kalitesini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Baykan'da Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem, Artı Siirt Haber Ajansı'na özel verdiği açıklamada, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Erdem, 31 Mart’tan sonra göreve geldiklerinden bu yana, doğalgaz çalışmalarının ardından bozulan yolların onarımına odaklandıklarını ifade etti.

‘’31 Mart’tan sonra göreve geldiğimizden bu yana ilçemizde doğalgaz çalışmalarında yolların tahrip edilmesinden dolayı yollardan başladık. Bu süreç içerisinde üç defa Ankara’ya gittik. İl başkanımız, Milletvekilimiz sağ olsunlar kendileri de ilçemiz için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Bakanlıklarda, başka yerlerde olsun ilçemize elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz, yapacağız.
Şu anda yollarımızın çoğu bitti. Parke çalışması biraz var, onu da yapmaya çalışıyoruz. Alt yapıyla ilgili çalışmalarımız var.  Onlara da başlamışız, devam ediyoruz şu anda.’’

İlçede Su Sorunu Gündemde

Baykan'da şu an ciddi bir su sorunu olmadığını belirten Başkan Erdem, gelecekte su sorunları yaşanabileceğini ve bu sebeple eski su hattını faaliyete geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

"Baykan’da ciddi bir su sorunu şu anda yok ama ileriki zamanlarda tabi ki olacak. Onu da eski bir su hattımız var, faaliyete geçirmeye çalışacağız."

Gençlik Merkezi ve Kent Ormanı Projeleri

Belediye Başkanı Ekrem Erdem, Baykan için önemli projelerden birinin gençlik merkezi olduğunu belirtti. Ankara'ya gerçekleştirdikleri son ziyaretlerinde, bakanlık yetkilileri ile bu projeyi görüştüklerini ve destek sözü aldıklarını açıkladı.

‘’Bir gençlik merkezi projemiz var. Ankara’ya bu gidişimizde sayın bakanımızla istişare ettik. Milletvekilimiz, İl Başkanımız orada, sağ olsunlar kendileri de bize destek oldular. Bize söz verildi gençlik merkeziyle ilgili.’'

Ayrıca, Baykan’ın nefes alabileceği bir alan olan kent ormanında da proje geliştirdiklerini ve bu çalışmanın yakında başlayacağını söyledi. "Kent ormanıyla ilgili de bir çalışma yapıyoruz, bir proje çıkarmışız. Oraya da başlayacağız."

‘’Tabi ki, seçim sürecinde söz verdiğimiz her şeyi yerine getireceğiz. Taahhütleri yerine getireceğiz. Çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz. Sağ olsun bakanımız ilçemize bir kepçe hibe etti. Tabi Ankara’ya her gittiğimizde elimiz boş dönmedik. Yakında suyun öbür tarafında da bir yürüyüş yolu, park olsun. O da sağ olsun İl başkanımız, Milletvekilimiz bu konuda Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanından talepte bulundular. İnşallah en kısa sürede onlar da buraya gelip bir park yapacaklar.‘’

İşsizlik Sorununa Çözüm: Tekstil Kent Fabrikası

Baykan’da işsizlik sorunu hakkında konuşan Başkan Erdem, işsizliği en asgari seviyeye indirmek için tekstil fabrikası kurduklarını ve ek bina için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"Baykan’ın sorunlarını da biliyoruz, Baykan’ın işsizlik sorunlarını da biliyoruz yani elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız, yapacağız.

Tekstil kent fabrikası, şu anda belediyenin bir düğün salonu vardı, orayı tahsis ettik. Bizden ek bir bina daha talep ediyorlar. O da 150 kişili bir istihdam yaratacak. Bu konuda sayın valimizle görüştük, ellerinden geleni yapacaklarını ilettiler. El birliğiyle bu ek binayı da faaliyete geçirip, en kısa sürede biz bu tesisi Baykan’a kazandıracağız. Yani işsizlik sorunu Baykan’da en asgari seviyeye düşecek.’’

Karayolları ve Işıklandırma Çalışmaları

Baykan’da karayollarına tahsis edilmiş bir yol üzerinde de çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Erdem, yolun temizlenip ışıklandırılacağını belirtti. "En kısa zamanda o yolu da temizleyip ışıklandırmaya başlayacağız. Yavaş yavaş her şey düzene girecek."

Başkan Erdem, Baykan halkına yönelik, "Elimizden geleni yapacağız Baykan için. Toplumsal olarak düşünelim. Her şey yavaş yavaş düzene girecek." diyerek halkın desteğini istedi.

Bakmadan Geçme