• Haberler
  • Bölge
  • Batman'da Bal Festivali: 1 Kilogram Bal 300 Bin Liraya Satıldı

Batman'da Bal Festivali: 1 Kilogram Bal 300 Bin Liraya Satıldı

Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen festivalde 1 kilogram petek balı 300 bin liraya alıcı buldu. Etkinlik, Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Sason Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından organize edildi. Festivalin ikinci gününde 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mehter takımı, festivalde performans sergileyerek katılımcılara görsel bir şölen sundu. En ilgi çekici anlardan biri, Sason balının açık artırmaya sunulması oldu. İş insanı Abdullah Tunç, 1 kilogram petek balı 300 bin liraya satın aldı.

Festivalde ayrıca en iyi bal yarışması düzenlendi ve dereceye girenlere ödüllerini Batman Valisi Ekrem Canalp verdi. Vali Canalp, festivalin önemini vurgulayarak, geçen yılki etkinliğe 10 bin kişinin katıldığını belirtti. Festivalin Batman ve Sason’un tanıtımı açısından büyük bir rol oynadığını ifade eden Canalp, bu tür festivallerin köylerde üretilen ürünlerin tanıtımını sağladığını ve sosyal bir etkinlik olarak eğlenceli bir atmosfer sunduğunu belirtti.

Batman'da Bal Festivali: 1 Kilogram Bal 300 Bin Liraya Satıldı

Vali Canalp, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin artık terörle değil, istihdam ve yatırımla anıldığını ve bölgenin turizm potansiyelinin her geçen yıl arttığını söyledi. "Güneydoğu Anadolu denilince akla dağların coşkusu ve heyecanı ile turizm yaşamak geliyor" diyen Canalp, önümüzdeki yıllarda festivallerin her ilçede yeni bir havanın ortaya çıkmasına vesile olacağını belirtti.

Festival, stantların gezilmesi, ikramlar ve açık hava konserleri ile sona erdi. Etkinliğe AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sason Kaymakamı Furkan Başar, Sason Belediye Başkanı İrfan Demir, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Batman'da Bal Festivali: 1 Kilogram Bal 300 Bin Liraya Satıldı

Bakmadan Geçme