Batman'ı Örnek Alın Diye Boşuna Demiyoruz!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan İŞKUR Müdürü Besim Eviz, 2012 yılında Batman'da tekstil sektöründe 650 kişi çalıştığını belirterek, resmi kayıtlara göre yaklaşık 30 bin insanın bu sektörde çalıştığını söyledi.

Besim Eviz, "Geldiğimiz 2021 Şubat ayında Batman'da tekstilde sadece 650 kişi çalışıyordu. Bugün bizim kayıtlarımıza göre 28 bin insan çalışıyor. Bunun belki gayri resmi rakamları da vardır. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarımızın dışında kayıt dışı çalışanlar da muhtemelen vardır. Bununla beraber eğer düşünürsek, 30 bin üzerinde bu sektör istihdam elde ediyor. 

Tekstil Sanayici İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk ise kentte son yıllarda gelişen tekstil sektörüyle birlikte birçok vatandaşın istihdam edildiğini belirterek bu alanda yatırımcıların daha çok desteklenmesi gerektiğini aktardı.

Artı Siirt Haber Ajansı olarak Siirtli iş insanlarını ve bürokrasisini, eski ilçemizin bu denli büyümesinde katısı olan yerel iş insanlarını ve bürokrasisini örnek almasını öneriyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN