Batman Valisi: 'Koronavirüsten 400 kişi kaybettik'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı ‘Dinamik Denetim Modeli’ toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapıldı.

Toplantıya; Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Batman’da gelinen noktanın önemli olduğunu, ancak alınacak tedbirlerle korunması gerektiğini belirten Vali Şahin, “Geçmişte acı tecrübeler yaşadık. Özellikle geçtiğimiz yıl Haziran ayındaki normalleşme ile birlikte yeterince tedbir alamadık. Birçok yakınımızı kaybettik.Pandemi döneminde Batman’da Covid-19 yüzünden 400 kişiyi kaybettik. Batman’da ölüm oranı Türkiye ortalamasının yarısı kadar. Eğer ortalamayı yakalamış olsaydık, 800 kişiyi yitirecektik. Bir değer deyişle aslında alınan tedbirler sayesinde 400 kişinin hayatını kurtarmış olduk. Dinamik denetim sürecini ancak hep birlikte hareket ederek gerçekleştirebiliriz. Bu sebeple herkesin salgınla mücadelede taşın altına elini sokması gerektiğini özelikle ifade etmek isterim. Denetimi sıkı tutmazsak; mavilikler önce sararır, sonra da kızarır. Kentimizin pozitif görünümünün bozulmaması için çok çalışmak zorundayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN