Baykan Kaymakamlığı'ndan duyuru: Bu yasağa uymayanlara hapis cezası

Baykan Kaymakamlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Baykan'da belirli alanlar dışından mangal, semaver ve ateş yakılması yasaklandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Baykan Kaymakamlığı, artan hava sıcaklıkları ve yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle orman yangınlarının çıkma riskinin yüksek olduğu uyarısında bulundu. Alınan kararlar doğrultusunda, belirli alanlarda ateş yakılması yasaklandı.

Yapılan duyuruda, Baykan Merkez’deki Kent Ormanı ve Veyselkarani Beldesi sınırlarında yer alan Siirt Yolu üzerindeki ormanlık alan dışında, ormanlarda mangal, semaver ve ateş yakmanın yasak olduğu belirtildi. Ayrıca köy sınırları içerisinde anız ve benzeri bitki örtüsünün yakılmasına da yasak getirildi.

Yasağa uymayanlar hakkında, Orman Kanunu’nun 76. maddesi gereği 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanacağı ifade edildi. Kaymakamlık, vatandaşların adli veya idari işleme maruz kalmamaları için yapılan uyarılara kesinlikle uymaları gerektiğini vurguladı.

Baykan Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde; 

"ΑΥΚΑΝ ΚΑYMAKAMLIĞINDAN DUYURU

Kaymakamlığımızca alınan karar gereğince;

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte içerisinde bulunduğumuz yaz aylarının kurak geçmesi sebebiyle Orman yangınlarının çıkma riski çok yüksektir.

Bu sebeple; İlçemiz Baykan Merkezde bulunan Kent Ormanı ve Veyselkarani Beldesi sınırlarında bulunan Siirt Yolu üzerindeki ormanlık alam haricinde Ormanda Mangal semaver ve ateş yakılması Köy hudutları içerisinde de anız ve benzeri bitki örtüsünü yakmak yasaklanmıştır.

Yasağa uymayanlar hakkında Orman Kanunu'nun 76.maddesi gereği haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve Adli para cezası uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızın herhangi bir adli/idari işleme maruz kalmamaları için yapılan uyarılara kati suretle uymaları önemle rica olunur.

Halkımıza ilanen duyurulur."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN