Beklenen valiler kararnamesi yayımlandı! 5 ilin valisi değişti

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, beş ile yeni vali atandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, beş ile yeni vali atandı. Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Diyarbakır da dahil olmak üzere 5 ile yeni vali atandı. Cumhurbaşkanı kararıyla, Malatya Valisi görevden alınarak merkeze çekildi. Kararda dikkat çeken atama ise Diyarbakır'a ilişkin oldu. Erdoğan'ın kararıyla, Sur kayyımıyken Diyarbakır Valisi olarak atanan Abdullah Çiftçi görevden alındı, yerine eski Van Büyükşehir Belediyesi kayyımı Murat Zorluoğlu atandı. Her iki valinin de 2018 yılında AK Parti'den milletvekili adayı olması dikkati çekti. 

Diyarbakır Valiliği'ne Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu, Malatya Valiliği'ne Seddar Yavuz, Kocaeli Valiliği'ne İlhami Aktaş, Çanakkale Valiliği'ne Ömer Toraman ve Elazığ Valiliği'ne Numan Hatipoğlu atandı.

Beklenen valiler kararnamesi yayımlandı! 5 ilin valisi değişti

Ayrıca, mevcut Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi.

Bu atamalarla birlikte, yeni valilerin atanacağı illerde nasıl değişiklikler ve gelişmeler yaşanacağı merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hamlesi, yerel yönetimlerde yeni bir dinamizm yaratma amacı taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN