• Haberler
  • Siyaset
  • Bilal Erdoğan'dan Fatih Altaylı İçin Çok Sert Sözler

Bilal Erdoğan'dan Fatih Altaylı İçin Çok Sert Sözler

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Kocaeli'nde gençlerle yaptığı sohbette gazeteci Fatih Altaylı için çok sert konuştu, 'Arkadaşlar, bu Fatih Altaylı denen ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu. Askerler kalk dediğinde kalkıyordu, yat dediğinde yatıyordu' ifadesini kullandı. Erdoğan, EYT için ise 'Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti.' dedi.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde düzenlenen AK Parti İnsan Hakları Eğitim Kampı’nın bugünkü konukları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Erdoğan ve Uraloğlu, gençlerler sohbet ederek sorularını cevapladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, teknolojik ilerlemenin çalışmakla mümkün olduğunu söyleyerek, "Şimdi Türkiye'de dine küfredenler, kimliğimizi yok etmeye çalışanlar kimliğimizi küçümseyenler ne yaptılar teknoloji adına? Ne ödülü aldılar uluslararası boyutta? Hangi akademik başarıya imza attılar? Hiçbir şey yok. Namazında, niyazında insanlar şimdi Teknofest yapıyorlar. Oluyor muymuş? Oluyormuş. Var mıymış alakası? Yokmuş. Bunu da bugün görerek kendimize bir gelecek oluşturmamız lazım. Çünkü şunu görüyoruz. Bizi kim kimliksizleştirmek için, üstümüze markalarını giydirmek için çalışan odaklar bizim görünüşümüze önem veriyor. Çünkü görünüşümüzle bizi kendilerine müşteri haline getirebiliyorlar. Kendilerine alt bir şekilde konumlandırabiliyorlar" dedi.

Erdoğan, "Devlette bazı şeyleri gözden kaçırabilir. Devletin memuru evde engellisi olanın farkında olmayabilir. O evde engellisi olan, gidip bir yere başvurması gerektiğini bilemeyebilir. Ama AK Parti teşkilat mensubu, o evde engelli olduğunu gördüğü zaman, hemen ‘Bak şuraya gidiyorsun, şu formu dolduruyorsun, şuraya imza atıyorsun. O zaman sana bu aylık bağlanıyor’ diye o hizmeti o insanın ayağına götürmeye aracı olur. Onun için daha iyisi mümkün mü? Mümkün. Daha iyisi nedir? Gençlerin geleceklerinde söz sahibi olması. Onun için de en genç teşkilat AK Parti'de. Cumhuriyet tarihindeki en genç bakanlar kurulu, en genç genel başkan yardımcıları, en genç belediye başkanları, hepsi AK Parti'de. Siyasete en fazla kadını kazandıran parti, her zaman AK Parti. Bunlar da bu teşkilatın Türkiye'ye katkıları" ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan'dan Fatih Altaylı İçin Çok Sert Sözler

FATİH ALTAYLI İÇİN ÇOK SERT SÖZLER

Konuşmasında, gazeteci Fatih Altaylı'ya da tepki gösteren Bilal Erdoğan, "Öyle bir şeyi bize yutturmaya çalışıyorlar ki şu anda. AK Parti'den önce Türkiye daha huzurluydu. Daha müreffehti, daha adildi, daha şöyleydi, daha böyleydi. 20 yıldır mahvolduk biz falan. Arkadaşlar ya böyle bir ihanet var mı? Bu dünya tarihinin görmediği bir ihanettir. Böyle bir vicdansızlık olamaz. Arkadaşlar, bu Fatih Altaylı denen ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu. Askerler kalk dediğinde kalkıyordu, yat dediğinde yatıyordu. Bu adam şu anda başkası da yat dediğinde yatar, kalk dediğinde kalkar. Ama gazeteci diye, bilmem ne diye gezip videoları dinleniyor, seyrediliyor adamın. Bunlar 1990’ları anlatsınlar. ‘Bizim askerlerden ödümüz patlıyordu’ desinler. ‘Biz vesayetin kölesiydik, köpeğiydik’ desinler. Hadi desinler. Türkiye hiç olmadığı kadar özgür arkadaşlar. Türkiye hiç olmadığı kadar güçlü. Türkiye hiç olmadığı kadar kendi kararlarını veren bir ülke" dedi.

EYT EN BÜYÜK FELAKETTİR

Bilal Erdoğan EYT hakkında, "Gençler burada aldatıldı. Ben de EYT'ye (emeklilikte yaşa takılanlar) hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım. O 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme