Bilgisayara güçlü şifre nasıl konur?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çoğu zaman kişiler bu işlemi gerekli görmez ve bilgisayarlarını şifresiz bir şekilde kullanmaya devam eder. Ancak bilgisayarın çalınması ve kaybolması gibi durumlarda bilgisayar şifresiz olduğundan içerisindeki dosyalar kolayca ortaya çıkar.

Tabii ki sadece çalınma ve kaybolma durumları değil, bilgisayarınızı içerisinde bulunan dosyalar ve belgeler nedeniyle tanıdığınız kişilerden de korumak isteyebilirsiniz. Bu nedenle, “Bilgisayara şifre koyma işlemi nasıl yapılırgüçlü şifre seçme yöntemleri nelerdir?” gibi soruların cevabı yazımızda.

İşte adım adım bilgisayara şifre koyma işlemi 

Adım 1: Windows tuşuna basın ve ”Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

Adım 2: Daha sonra ”Hesaplar” menüsüne gidin.bilgisayara şifre koyma

Bilgisayarınıza şifre koymak, içerisinde bulunan dosyalar ve belgelerin güvenliğini sağlayacaktır.

Adım 3: Ekranın sol tarafında yer alan ”Oturum açma yöntemleri” seçeneğine tıklayın.bilgisayara şifre koyma

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir araştırmaya göre; dünya genelinin %54’ü bilgisayarlarında herhangi bir güvenlik yöntemi kullanmıyor.

Adım 4: Açılan ekranda, bilgisayarınıza koyabileceğiniz çeşitli şifre yöntemleri karşınıza çıkacak. Parola seçeneğine tıklayın.

Adım 5: Açılan sekmede ”Ekle” butonuna tıklayın.

Eğer parola yöntemini kullanmak istemezseniz, resimli parola, pin gibi çeşitli güvenlik yöntemlerini de kullanabilirsiniz.

Adım 6: Artık bilgisayara şifre koyma işlemi için hazırsınız. İstediğiniz şifreyi yazın ve açılan pencerede ”Son” tuşuna basarak şifre koyma işlemini tamamlayın.bilgisayara şifre koyma

Koyacak olduğunuz şifrenin, kolay tahmin edilmeyen güçlü bir şifre olması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN