• Haberler
  • Siirt Haber
  • Botan Vadisi'nde Korku Dolu Gece! O Anlar Cep Telefonu Kamerasına Yansıdı

Botan Vadisi'nde Korku Dolu Gece! O Anlar Cep Telefonu Kamerasına Yansıdı

12 Ekim Cumartesi akşamı saat 22.30 sıralarında Botan Vadisi Milli Parkı sınırları içerisindeki Veysel Eroğlu Ilısu Baraj Gölü'nde meydana gelen heyelan, göldeki su seviyesinin hızla yükselmesine neden oldu. Yükselen su, göl kenarında park halindeki bir aracı akıntıya kaparak gözden kaybetti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Botan Vadisi'nde Korku Dolu Gece! O Anlar Cep Telefonu Kamerasına Yansıdı

Olay, Siirt il merkezine bağlı Zorkaya Köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, balık avlamak amacıyla bölgeye gelen Ömer Akyüzlü ve üç arkadaşı, 34 UAS 20 plakalı hafif ticari araçlarını su kenarına park etti. Balık tutmaya başladıkları sırada, dağ yamacında ani bir heyelan meydana geldi.

Toprak ve kaya parçalarının baraj gölüne düşmesiyle birlikte su seviyesi aniden yükseldi. Panik içinde kaçmaya çalışan Akyüzlü ve arkadaşları, akıntıya kapılmaktan son anda kurtulurken, araçları sulara gömüldü. Akıntıya kapılan araç, hızla sürüklenerek kısa sürede gözden kayboldu.

O anlar gruptaki kişilerin cep telefonlarına saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, heyelan sonrası suyun nasıl hızla yükseldiği ve aracın akıntıya kapıldığı net bir şekilde görüldü.

Bölgede İncelemeler Başladı

Olayın ardından AFAD Siirt İl Müdürü Cahit Akkoyun ve DSİ 16. Bölge Müdürü Cihan Aksoy, heyelan bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Öte yandan İHH Siirt Arama ve kurtarma ekipleri de, suya gömülen aracı çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.


 

Bakmadan Geçme