• Haberler
  • Spor
  • Bu çocuklar gelecek vaad ediyor! Siirt U15 takımı, Türkiye'ye adını yazdırdı!

Bu çocuklar gelecek vaad ediyor! Siirt U15 takımı, Türkiye'ye adını yazdırdı!

 Siirt İl Özel İdarespor Kulübü U15 Takımı, Türkiye'de en iyi dört takım arasına adını yazmayı başardı.

Erhan Aydın koordinatörlüğünde, Ekrem Kurt ve Osman Demir'in antrenörlüğündeki U15 takımı, 1. Kademe müsabakalarında 22 gurup ve 129 takım arasından kendi gurubunda sırasıyla Bingöl, Van ve Şanlıurfa takımlarını yenerek yarı finale çıkma başarısını gösterdi.

Altyapı koordinatörü Erhan Aydın, 2. kademe yarı finallerde 4 guruptan oluşan 22 takım arasından kendi gurubunda sırasıyla Diyarbakır DSİ, Erzurum ve Bitlis takımlarını yenerek Türkiye’de son 4’e kalma başarısı elde ettiğini söyledi.

Erhan, "Yakaladığımız bu başarı dört yıllık emeklerin sonucunda gelen bir başarı olduğunu ifade ederek, "Bu yıl altyapımızda halk eğitim müdürlüğünün desteğiyle çalıştırdığımız hocalarımızın gayretleri ile 6 farklı yaş gurubunda toplamda 150 civarı sporcuyla çalışmalarımız devam etmekte.  U15 takımımız zor şartlar ve imkanlara rağmen ulaşılması çok zor bir başarıya imza atarak Siirt'i Türkiye şampiyonasında en iyi şekilde temsil ederek Türkiye 1.si olacağına yürekten inanıyorum. Bu başarıda büyük pay sahibi olan Ekrem Kurt ve Osman Demir hocalarla verdiği emeklerden ve fedakarlıklardan dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye şampiyonası yolunda bu değerlerimize sahip çıkılması konusunda sayın valimiz ve Siirt'in ileri gelenlerinden desteklerini esirgemeyeceğine inanıyor ve bu başarılara nicesini ekleyeceklerine inancımız tamdır." dedi.

Teknik sorumlu Ekrem Kurt da şunları söyledi:

"Uzun süren sabırlı çalışmalarımızın sonucunda büyük gelişme göstererek bu düzeye geldik ve emeklerimizin karşılığını aldık, almaya devam edeceğiz. Bünyemizde bulunan 150 civarındaki sporcumuzun gelişimlerine katkı vermeye ve gelişmeye devam ediyoruz bu sporcularımızla daha bir çok başarıya imza atmaya, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tek isteğimiz bu pırıl pırıl gençlerimize sahip çıkmalarıdır."

Bakmadan Geçme