Canlı yayında Türk-Kürt kavgası!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

FLASH TV Al Sana Haber'de büyük kavga... Türk Bayrağı açan Tuğba Ekinci ile Nihat Doğan arasında Kürt-Türk tartışması çıkınca Ekinci stüdyoyu bağıra çağıra terk etti. Ardından Ebru Polat sinirlenerek "Bir çakacağım birinin ağzına tam olacak" diye konuştu.

Canlı yayınlanan programda önce Tuğba Ekinci ve Nihat Doğan arasında gerilim yaşandı. İkili arasında Türkiye Cumhuriyeti ve bayrak tartışması çıkınca Seyhan Soylu olaya dahil oldu. Soylu, Tuğba Ekinci’yi sakinleştirmek istersen bir anda gerilim arttı ve Ekinci programı terk etti.

Nihat Doğan'dan Ece Ronay savunması: Sırf Kürt diye...

Programın konuğu olan TikTok fenomeni ve şarkıcı Ece Ronay'a, Mehmet Ali Erbil ile yaşadığı 'taciz mesajı' skandalının ardından 'PKK'lı olduğu'na yönelik suçlamalar yapılmasını ele alan ve çok sinirlenen Nihat Doğan, "Kendi Kürt kimliği üzerinden kızı (Ece Ronay) istihza edenler, kıza itibar suikasti yapanlar, sırf Kürt diye kızı bi r terör örgütü üzerinden linç etmeye çalışanların karşısındayım bak bu da böyle biline. Yeter artık bu tahammülsüzlüğünüz. Haddinizi bileceksiniz. 20 yaşında bir kızı sırf Kürt diye itibar cellatlığı yapanın elini kırarım" deyince Tuğa Ekinci hariç herkes alkışladı.

"Yine Kürt Fatma'nın ve Muşlu Kürt Fadıl'ın oğlu olarak doğmak isterdim"

Nihat Doğan sözlerine "Ben Kürt'üm, ırkımla da gurur duyuyorum. Değil bir defa, bin defa da dünyaya gelsem yine Kürt Fatma'nın ve Muşlu Kürt Fadıl'ın oğlu olarak doğmak isterdim. Kısa Kürtçe bir şey (şarkı) okumak istiyorum" deyince, bu sözleri duyan Tuğba Ekinci Nihat Doğan'a karşı çıkarak, "Biz de Türk'üz anneciğim, bir dakika, hayırdır" diye seslendi ve Türk Bayrağı açtı.

"Her Kürt'ün önünde de bu bayrağı açmayın" deyince tansiyon yükseldi

Seyhan Soylu da araya girerek Tuğba Ekinci'ye 'Yanlış yapıyorsun' dedi ancak Nihat Doğan da "Her Kürt'ün önünde de bu bayrağı açmayın" deyince tansiyon yükseldi.

‘Kürt'üm de derken ‘Türküm’ demeyi de bileceksiniz”

Canlı yayında ayağa kalkan Tuğba Ekinci, “Alevi de olsan ‘Türküm Aleviyim’, ‘Kür't üm’ de derken ‘Türküm’ demeyi de bileceksiniz” ifadelerini kullandı.

Seyhan Soylu ve Nihat Doğan’ın sözlerine kızan Tuğba Ekinci “Ben bir daha yokum” diye stüdyoyu terk etti.

Tuğba Ekinci ise, kendisini eleştiren Seyhan Soylu’ya tepki göstererek “Söylediğim şeyi bugün ’10 Kasım’ deyip geçiştiremiyorsunuz” ifadelerini kullandı. Nihat Doğan da “O zaman sen de ‘Kürt’üm’ de” diye tepki gösterdi.

Ebru Polat: Bir çakacağım birinin ağzına tam olacak

İlerleyen dakikalarda ise bu kez Ebru Polat ve Bahar Candan arasında gerilim yaşandı. Ebru Polat "O çıkıyor avaz avaz bağırıyor bu çıkıyor avaz avaz bağırıyor. Bir çakacağım birinin ağzına tam olacak. Mahkemelik oluruz gerçekten bende ya sabır çeviriyorum bakalım ne olacak. Uyarayım şimdiden bu masada her şey var delisi var şeyi var"

Polat’ın bu sözlerini duyan Bahar Candan ise "Memnun olmayan ayrılsın Tuğba gibi kalkıp gidebilir" sözleriyle bir anda tansiyon yükseldi.

Programın moderatörü Seyhan Soylu gerginliği yatıştırmaya çalıştı ancak Tuğba Ekinci Soylu 'ya da kızıp bağırdı.

Stüdyoda ortam daha da gerildi ve masalara vuruldu. “Yokum ben bir daha” diyerek bağıran Ekinci canlı yayında stüdyoyu terk etti.

Tuğba Ekinci "Bugün 10 Kasım, bugün de yapmayacaksak ne zaman yapacağız" dedi ve stüdyoyu terk etti.

Görüntüler sosyal medyada defalarca paylaşıldı. Sosyal medyada 'Türk Bayrağı üzerinden programın izlenme oranlarını artırmak için kavga çıkardıkları' yönünde eleştiri alan sunuculara eleştiri yağdı.

Programın 8 Kasım tarihli yayınında da ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada gündem yaratmıştı. Seyhan Soylu moderatörlündeki Flash Tv’de yayınlanan Al Sana Haber'de, geçtiğimiz yıl Karabağ topraklarına kavuşan Azerbaycan’ın ulusal marşı ve bayrağı eşliğinde  Karabağ'ın özgürlük gününü canlı yayında kutladıkları video internette viral oldu. Marş esnasında yorumcuların her birinin ayrı telden çaldıkları sosyal medyada en çok yapılan yorumlardan biri oldu.

Programın yorumcuları Ebru Polat, Tuğba Ekinci, Nihat Doğan ve Bahar Candan ellerinde Azerbaycan bayrağı ve Azerbaycan marşı eşliğinde saygı duruşuyla programı kapattılar. Bu görüntüler internette elden ele dolaşırken, bazı Azeri sosyal medya kullanıcıları 'Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim' yorumuyla görüntüyü garipsediklerini ifade ettiler.  Program sunucuları Azerbaycan’ın bu kutlu gününü Azerbaycanlı hayranlarına mesaj yollayıp tebrik ederek andılar ancak bu görüntüler 'ciddiyetsizlik' nedeniyle sosyal medyada çok eleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN