• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Liderinden Erken Seçim Alarmı: 'Yarın Seçim Var Gibi Hazır Olun!'

CHP Liderinden Erken Seçim Alarmı: 'Yarın Seçim Var Gibi Hazır Olun!'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanlarına erken seçim için hazırlık yapmaları talimatını verdi. Özel, 'Her an seçime hazır olun' diyerek, sahada aktif çalışmalar yapılmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin il başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda önemli mesajlar verdi. 31 Mart yerel seçimlerinden birinci parti olarak çıkan CHP, Özel’in önderliğinde erken seçim tartışmalarını gündeme taşımaya devam ediyor. Özel, sık sık kullandığı "Geçim yoksa seçim var" söylemiyle erken seçim çağrısını yineledi.

"Her An Seçime Hazır Olun" Talimatı

Toplantıda Özel, parti örgütü yöneticilerine “Her an seçime hazır olun” talimatını verdi. Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, Özel il başkanlarına Eylül ayından itibaren daha yoğun bir döneme gireceklerini belirterek, bu sürece yönelik hazırlıklarını tamamlamalarını istedi.

Örgütler Sahada: "Yarın Seçim Olacakmış Gibi Çalışıyoruz"

Özel’in talimatı sonrası, CHP örgütleri sahaya indi ve "yarın seçim olacakmış" gibi çalışmalarına hız verdi. İl başkanları, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek seçim hazırlıklarını sürdürdüklerini vurguladı. "Sahadayız ve her şeye hazırız" diyen il başkanları, seçim atmosferine girildiğini belirtti.

Erken Seçim Beklentisi

CHP'li kurmaylar ise seçimin zamanında yapılmayacağı görüşünde. Seçimin 2028’den önce gerçekleşeceğini düşünen CHP'li yetkililer, sandığın 2025 sonbaharı ya da en geç 2026’nın ilkbaharında gündeme gelebileceğini savunuyor.

Bakmadan Geçme