• Haberler
  • Genel
  • Çilingir Ustası Uyardı! Uyurken Anahtarı Kapıda Bırakmalı mıyız? Bırakmamalı mıyız?

Çilingir Ustası Uyardı! Uyurken Anahtarı Kapıda Bırakmalı mıyız? Bırakmamalı mıyız?

Çelik kapılar, günümüzde hırsızlık vakalarını engellemek üzere tasarlanıyor olsa da, kilit yapıları nedeniyle dışarıdan müdahalelere açık durumdadır. Daha güvenli olduğu düşüncesi ile birçok insan, kapı anahtarlarını gece yatmadan önce yuvasına yerleştirmekte. Çilingirlere göre tamamen hatalı olan bu davranış, büyük sorunların habercisi olabilir.

Herkes, hayatının bir döneminde mutlaka anahtarlarını unutmuştur.

Anahtarımız olmadığında çelik kapıları açmak için kredi kartları ya da pet şişeler kullanabilir ya da son çare olarak bir çilingirden profesyonel yardım alabiliriz. Ancak evden çıkarken anahtarları kapının üzerinde bırakmış olmamız, kapının açılma sürecini çok daha zorlu bir hale getirecektir.

İşte bu durum nedeniyle birçok insan, dışarıdan yapılacak müdahalelere karşı kapının üzerinde anahtar bırakmanın daha güvenli olduğuna inanıyor. Bu nedenle geceleri yatmadan önce bırakılan anahtarlar, hırsızlık vakalarına karşı ilave bir tedbir olarak kullanılmakta. Ancak çilingir ustaları, bu düşüncenin tamamen hatalı olduğunu belirtiyor. 

KAPININ ÜZERİNDE ANAHTAR BIRAKMAYIN

Çilingir Ustası Uyardı! Uyurken Anahtarı Kapıda Bırakmalı mıyız? Bırakmamalı mıyız?

Çilingir ustaları, tecrübeli bir hırsız için kapının üzerinde bırakılacak anahtarın işleri kolaylaştırdığı konusunda hemfikir. Bazı özel ve ince çubuklar kullanan suçlular, kapının üzerinde bırakılmış anahtarı doğru yöne çevirerek kapıyı saniyeler içerisinde açabiliyor. Bu tür durumlarda en tehlikeli olan, bazen bir tornavidayla bile açılabilen, döner kesme burçlu kilitlerdir.

Bu nedenle tekinsiz bir bölgede yaşıyor ve çelik kapının güvenliğine çok da güvenmiyorsanız, mutlaka anahtarlarınızı kapının üzerinde bırakmamayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme