Çobanlardan yangın bölgesiyle dayanışma: 350 küçükbaş hayvanı köylüye dağıttılar

Diyarbakır ve Mardin'de 15 kişinin hayatını kaybettiği yangından etkilenen köylülerle dayanışmak için bir araya gelen bölgedeki çobanlar, topladıkları 350 küçükbaş hayvanı köylülere dağıttı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

20 Haziran günü Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan (Tobıni) kırsal Mahallesinde başlayıp, Çınar ilçesine bağlı Yazçiçeği (Herberê), Bağacık (Bağcağê) ve Ağaçsever (Botika) kırsal Mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ (Kelekê ), Şenyuva (Şevaşî) ve Yetkinler (Dirînê) kırsal Mahallelerinde etkili olan yangında 15 kişi vefat etmiş, 78 kişi yaralanmış ve büyük çapta maddi zarar meydana gelmişti.

Konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Yangında 556 küçükbaş hayvanımız maalesef telef olmuştur. 250 yaralı hayvanımız vatandaşların da rızaları ile Et Balık Kurumuna kesime sevk edilmiş. 120 hayvanımız da bölgede veteriner hekimlerimiz veteriner, fakültemizin desteğiyle tedavileri sağlanmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu duruma sessiz kalmayan vatandaşlar, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek 300 küçükbaş hayvanı toplanarak, yangından zarar gören vatandaşlara ulaştırdı.

Çobanlardan yangın bölgesiyle dayanışma: 350 küçükbaş hayvanı köylüye dağıttılar

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN