• Haberler
  • Genel
  • Cumhuriyet Başsavcısı sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı iddiası gündemi sarstı!

Cumhuriyet Başsavcısı sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı iddiası gündemi sarstı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Cumhuriyet Başsavcısı Y.C.'nin, sevgilisinin beş eski partnerini gözaltına aldırdığı iddiası gündeme geldi. Gözaltına alınanlar arasında avukatlar ve askerlerin de yer aldığı bildirildi.

İddiaya göre, Başsavcı Y.C., avukat olan sevgilisinin eski partnerlerinin, onun adına sahte Instagram hesabı açtıkları ve kişisel verilerine hukuka aykırı biçimde eriştikleri gerekçesiyle gözaltına alınmalarını sağladı.

Yeniçağ gazetesinden Ümit Karadağ’ın haberine göre, Zonguldak Barosu’na kayıtlı Avukat Ö.U.K., yazlığında gözaltına alındı. Yapılan aramaların ardından ifadesi alınan avukat, 24 saat geçmeden serbest bırakıldı.

Ö.U.K., soruşturmayla bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, durumun soruşturma sonucunda açığa çıkacağını ve takipsizlik kararı alacağına inandığını ifade etti.

Soruşturmada adı geçenlerden biri de Avukat E.Ö.'nün ofisinde çalışan bir personel oldu. Personelin bilgisayarında inceleme yapıldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Avukat E.Ö., kendisinin soruşturmayla bir bağlantısının bulunmadığını, sürecin yalnızca personeliyle ilgili olduğunu açıkladı.

Avukat Ö., gözaltına alınan kişilere ait telefon ve bilgisayarlarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını, hem personelin hem de diğer meslektaşının aynı gün serbest bırakıldığını vurguladı.

“Açıklama Yapamam”

Başsavcı Y.C.’nin bu gözaltılarla ilgili keyfi bir soruşturma yürüttüğü iddia edilirken, konunun kıskançlık meselesinden kaynaklandığı ileri sürüldü. Y.C. ise iddialarla ilgili sorulara, "Bu konuda açıklama yapamam. İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor ve gerekirse açıklamayı o yapar" yanıtını verdi.

Bakmadan Geçme